Västerbotten-juustokakku

Västerbotten on yksi suursuosikeistani, mitä juustoihin tulee. Tämä västerbotten-juustokakun ohje löytyi Elle mat & vin -lehden numerosta nov-dec nr 8 2013. Tämä kyseinen numero oli täynnä ihanan kuuloisia ohjeita jotka olivat passelin kokoisia – kaikki n. 4-6 annokselle. Näillä ohjeilla olisi siis helppo tehdä mahtava tapas-henkinen maistelumenu pienelle pöytäseurueelle.  Västerbottenjuustokakku oli osa meidän joulumenyytämme, mutta sopisi erinomaisesti myös mille tahansa muulle dinnerille pitkin vuotta, sillä maku ei mitenkään ole spesifisti jouluinen. Jos pidät Västerbottenin mausta, rakastat tätä juustokakkua. Paloista kannattaa tehdä pieniä, sillä kakku on hyvin täyttävää ja tuhdin makuista.

Västerbotten-juustopiiras | Gurmee.net

4-6 buffé annosta

  • 8 siivua hapankorppua
  • 50 g voita sulatettuna

kuorrutus

  • 3 dl vispikermaa
  • 1-2 hyppysellistä cayennepippuria
  • mustapippuria
  • 5 dl västerbotten-juustoa raastettuna

koristeluun

  • 2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
  • rosmariinia ja/tai ruohosipulia

Vuoraa 1,5 litran vuoka kelmulla. Sekoita hapankorput (jauhettuna) ja sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja laita kylmään. Kiehauta kerma ja pippurit. Ota kattila lämmöltä. Sekoita sekaan juustoraaste kunnes se on sulanut joukkoon. Anna jäähtyä.

Kaada jäähtynyt seos hapankorppupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Leikkaa pieniä makupaloja vuoasta. Käytä lämmintä veistä niin tämä sujuu helpommin. Koristele pienellä nokareella tuorejuustoa ja ripottele päälle ruohosipulia ja ehkä pieni rosmariinin oksa.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Gurmee-pannari | Gurmee.netLohi-mätijaadykekakku | Gurmee. net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje