Jouluinen banaanileipä

Törmäsin Cocovin blogissa tällaiseen jouluiseen banaanileipään. Olen tehnyt hieman vastaavaa kookos-banaanileipää aiemmin ja tykännyt siitä valtavasti – ihan parhaita tapoja hyödyntää tummuneet banaanit! Tämä versio kuulosti myös todella herkulliselta ja päätinkin kokeilla sitä samantien. Leipä tosiaan maistuu jouluiselta ja on aivan aavistuksen makea, muttei yhtä makea kuin esim. perinteinen joululimppu. Aivan loistava gluteeniton leipäherkku joulupöytään tai glögitarjoilun oheen joulua odotellessa. Nam!

Jouluinen banaanileipä

 • 4 dl gluteenittomia jauhoja, kuten riisi- ja tattarijauhoja (voit sekoittaa eri jauhoja)
 • 2 tl psylliumia
 • 1 tl soodaa
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 2 tl ceylon kanelia
 • 1 tl kardemummaa, inkivääriä, vaniljaa, neilikkaa ja muskottipähkinää (tulkitsin niin, että näistä tulee yhteensä 1 tl eikä 1 tl kutakin)
 • ½ tl suolaa
 • 1 rkl kookossokeria ja ripaus steviaa
 • 1 – 1½ dl mantelimaitoa
 • 3/4 dl kookosöljyä sulana
 • 2 kypsää banaania muussattuna (laitoin 3 luomubanskua, ovat pienempiä)
 • 2 rkl sitruunamehua (tai omenaviinietikkaa)
 • kourallinen rouhittuja marcona-manteleita sekä rouhittua kaakaomassaa/tummaa suklaata (Voi jättää poiskin. Laitoin leivän päälle hasselpähkinärouhetta ja skippasin mantelirouheen sekä suklaan)

Laita uuni lämpenemään 175-asteeseen. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lämmitä mantelimaito ja lisää siihen kookosöljy niin, että öljy sulaa. Sekoita maito-öljy -seokseen loput kosteat aineet. Yhdistä seokset ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Paista 35-40 minuuttia. Jäähdytä kymmenisen minuuttia ennen leikkaamista.

Vaihtoehtoisesti Vitamixin/muun tehokkaan blenderin käyttäjille: Sekoita mantelimaitoa ja kookosöljyä kovalla teholla kunnes sulavat yhteen. Sekoita seokseen keskiteholla loput kosteat ainekset sekä banaani. Seuraavaksi voit joko jatkaa Vitamixilla ja sekoittaa sekaan kuivat aineet tai kaada kostea-aineseos kulhoon ja sekoita siihen käsin kuivat aineet. Kaada valmis taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja paista kuten ohjeessa yllä. Helppoa :)

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Aurapasta | Gurmee.netMaksalaatikko | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje