Piparkakkutiramisu

Sairaan hyvä ja jouluinen jälkiruoka viime joululta. Ohje on Hesarin numerosta 13.12.2012. Tämä on niin hyvää, ettei sanat riitä ja mahtava tiramisuvaihtoehto niille jotka eivät mokkajälkiruoista välitä, tähän ei nimittäin kahvia laiteta toisin kuin perinteiseen.

Piparkakkutiramisu © Hanna Stolt

8:lle

  • 4 kananmunan keltuaista
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelijauhetta
  • 500 g mascarponejuustoa
  • 1+2 rkl brandya (tai konjakkia / tummaa rommia / amarettoa)
  • 2 valkuaista
  • pienen pieni ripaus suolaa
  • 150 g ohuita piparkakkuja
  • 50 g tummaa suklaata karkeaksi rouhittuna

Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää keltuaisiin sokerit ja kaneli ja vatkaa kovahkoksi vaahdoksi.  (Paras lopputulos tulee kuumavesihauteessa. Anna tällöin vaahdon jäähtyä ennen kuin jatkat.)

Lisää joukkoon mascarpone ja ruokalusikallinen brandyä (tai muuta alkoholia). Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Lisää valkuaisten joukkoon aavistus suolaa ja vatkaa kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.

Nostele valkuaisvaahto mascarponevaahdon joukkoon ja nosta massa hetkeksi kylmään. Levitä piparkakut työlaudalle ja sivele niille kevyesti brandyä.

Asettele osa pipareista tarjoilumaljan pohjalle. Levitä päälle mascarponemassaa ja ripottele pintaan hieman suklaarouhetta. Tee samanlaisia kerroksia. Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua. Voit tehdä tiramisun valmiiksi jo edellisenä päivänä, mutta laita tällöin suklaarouhetta ja muutama pipari pinnalle koristeeksi vasta juuri ennen tarjoilua.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Helpot viikunaviinerit © Hanna StoltAurapasta | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje