Glögigraavattu lohi

Todella herkullinen ja joulukalan ohje löytyi viime jouluna Yhteishyvän ruokalehden numerosta 12/04. Glögi ei maistu liikaa, mutta antaa kalalle kivan säväyksen. Rosépippuri ja hienonnettu punasipuli tuovat annokselle ihanasti väriä. Tätä tehdään tänäkin jouluna!

Glögigraavattu lohi © Hanna Stolt

8-10 annosta

  • n. 700 g lohi- tai kirjolohifileetä
  • 1 dl vaaleaa glögijuomaa
  • 2 rkl karkeaa suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1-2 rkl roseepippuria

Lisäksi

  • hienonnettua ruohosipulia, tilliä sekä punasipulia

Kuivaa kala taluspaperilla ja leikkaa file kahteen osaan. Sekoita kulhossa suola ja sokeri. Nosta toinen fileistä nahkapuoli alaspäin vuokaan. Hiero maustesekoitusta tasaisesti fileiden päälle. Kaada päälle glögijuoma. Ripottele pinnalle roseepippurit. Nosta toinen fileepala toisen päälle niin, että nahkapuolet jäävät ulospäin. Peitä vuoka voipaperilla ja foliolla. Nosta kylmään maustumaan kevyen painon alle noin vuorokaudeksi. Vaihda välillä fileiden paikkaa ja valele niitä vuokaan kertyvällä liemellä. Poista kalan pinnalta pippurit ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile hienonnetun ruohosipulin, tillin ja punasipulin kanssa.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Glögijuustokakku © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje