Curry-sinappisilakat

Joulukalat

Joulukalat: Curry-sinappisilakat kuvassa vasemmalla.

Nämä curry-sinappisilakat löytyivät viime jouluna Yhteishyvä Ruokalehden numerosta 12.10. En olisi osannut ajatella currylla maustettua kalaa joulupöytään, mutta hyvin tämä sopi :) Kuvassa keskellä olevan tomaattisilakan ohje löytyy joulukuun alun postauksestani ja appelsiinisillin ohje pari päivää sitten julkaisemastani postauksesta. Joulun kalat kannattaa kyllä valmistaa itse, saa näyttäviä ja herkullisia kalaruokia pöytään!

4-6 annosta

 • 300 g silakkafileitä
 • 2 dl vettä
 • 3 rkl väkiviinaetikkaa
 • runsaasti hienonnettua tilliä

Sinappikastike

 • 3 rkl Dijon-sinappia
 • 1 tl suokaa
 • 1 rkl sokeria
 • 1/4 tl currya
 • 1 tl väkiviinaetikkaa
 • 1 rkl vettä
 • 2 rkl öljyä

Nosta fileet noin neljäksi tunniksi etikka-vesiseokseen. Sekoita sinappi, suola, sokeri, curry, etikka ja vesi keskenään. Vatkaa joukkoon öljy; ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana. Valuta fileistä neste ja kuivaa ne talouspaperilla. Lado silakat, kastike ja runsaasti tilliä kerroksittain lasipurkkiin. Nosta kylmään ja anna maustua noin vuorokauden ennen tarjoamista. Silakat säilyvät jääkaapissa noin viikon ajan.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Kesäkurpitsa-pinaatti-fetapiirakka

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje