Kesäkurpitsa-pinaatti-fetapiiras

Tämä piiras oli taivaallinen löytö jonka olen alunperin googlaillut tyttöjeniltaan vuosia sitten (Alkuperäinen resepti Leva&Bo: Caroline Hofberg (itse löysin reseptin alltommat.se sivustolta)). Piiras on edelleen yksi suurimmista suosikeistani suolaisissa piirakoissa. Mehukas, maukas ja kohtuullisen helppotekoinenkin.  SunSpeltiltä saadut täysjyväspelttijauhot antoivat piiraan pohjalle hyvän, hieman pähkinäisen vivahteen. Kesäkurpitsasta, pinaatista ja purjosta tulee mahtavan vihreä täyteseos jonka maku täydentyy fetapaloista. Perinteisen munamaidon sijaan tässä piiraassa on myös tuorejuustoa joka sekin varmasti omalta osaltaan auttaa tekemään siitä erityisen mehevää ja täyteläistä. Täydellinen kasvispiirakka, suosittelen.

Kesäkurpitsa-pinaatti-fetapiirakka

Kesäkurpitsa-pinaatti-fetapiirakka

Kesäkurpitsa-pinaatti-fetapiiras

Pohja

 • 3 dl täysjyväspelttijauhoja
 • 150 g voita
 • 2 rkl vettä
 • ripaus suolaa

Täyte

 • 250 g kesäkurpitsaa
 • 1 purjo
 • 2-3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
 • oliiviöljyä
 • 200 g tuoretta pinaattia
 • 200 g fetaa
 • 3 kananmunaa
 • 250 g maustamatonta tuorejuustoa
 • ½ dl maitoa
 • 7 maustemittaa suolaa (en kyllä käyttänyt läheskään näin paljon suolaa)
 • 1 maustemitta vastajauhettua mustapippuria

Valmistus

 1. Kaada jauhot ja suola kulhoon. Lisää kylmä voi kuutioina. Sekoita nopeasti muruiseksi massaksi joko yleiskoneella tai käsin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinapalloksi.
 2. Painele taikina irtopohjalliseen vuokaan (24 – 26 cm halkaisija). Pistele taikinapohja haarukalla ja laita vuoka kylmään ainakin tunniksi. (Taikinaa voi olla hankala painella vuokaan koska se on melko tahmeaa. Tässä auttaa jos peset kädet ja otat viereen kulhollisen vettä. Kostein käsin taikinan painelu sujuu huomattavasti helpommin ja kädet voi dipata vesikulhoon aina kun tuntuu, että taikina alkaa taas tarttumaan käsiin.)
 3. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paista pohjaa uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.
 4. Raasta kesäkurpitsa isoksi raasteeksi. Laita raaste sihtiin ja sekoita joukkoon ½ tl suolaa. Anna olla n. 15 minuuttia. Purista neste kesäkurpitsasta.
 5. Huuhtele ja viipaloi purjo ja hienonna valkosipuli (kannattaa ensin veitsen lavealla puolella painaa valkosipuli ensin littanaksi). Kuullota sipulit paistinpannulla oliiviöljyssä kevyesti, niin etteivät ne saa väriä. Sekoita joukkoon kesäkurpitsa ja kuullota sipulien kanssa muutama minuutti. Sekoita joukkoon pinaatti (muista huuhdella pinaatti!) ja kuullota vielä muutama minuutti, kunnes pinaatti painuu kokoon.
 6. Sekoita kasvisseos kuutioidun fetan kanssa ja kaada taikinavuokaan.
 7. Sekoita kananmunat, tuorejuusto ja maito, suola sekä pippuri. Kaada seos vuokaan kasvisseoksen päälle.
 8. Paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia.

Kesäkurpitsa-pinaatti-fetapiirakka

Kesäkurpitsa-pinaatti-fetapiirakka

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

appelsiinisilliJoulukalat

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje