Appelsiinisilli

appelsiinisilli

Appelsiinisilli

Joulukalat

Joulukalat: appelsiinisilli kuvassa oikealla.

Yhteishyvä 12/05 Ruokalehti oli viime vuonna hyvä lähde erilaisille jouluisille kalaruoille. Tällä kertaa vuorossa appelsiinisilli joka oli sekä maukas, että kaunis osa joulun alkupala- eli kalapöytää meillä viime vuonna. Ohje on siis testattu ja hyväksi todettu. Kuvassa keskellä komeilevan tomaattisilakan ohjeen julkaisinkin pari päivää sitten. Vielä yksi kalaisa ohje siis tiedossa tästä sarjasta – olkaa kuulolla! :)

6 annosta

  • 4 kevytsuolattua islanninsillifileetä
  • 2 appelsiinia
  • pala purjon vihreää osaa

Marinadi

  • 2 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 4 neilikkaa
  • 1 kanelitanko
  • 3 maustepippuria
  • 1 laakerinlehti

Huuhdo sillifileet ja leikkaa ne annospaloiksi. Raasta yhden hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista hedelmästä mehu. Nosta ne kattilaan muiden marinadin ainesten kanssa. Keitä marinadia muutama minuutti. Siivilöi liemi ja anna marinadin jäähtyä. Leikkaa toinen appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi ja leikkaa puhdistettu purjo ohuiksi renkaiksi. Lado sillipalat tölkkiin kerroksittain appelsiinilohkojen ja purjorenkaiden kanssa. Kaada päälle täysin jäähtynyt marinadi. Anna maustua kylmässä seuraavaan päivään.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Mummolan pinaattikeitto | Gurmee.netKesäkurpitsa-pinaatti-fetapiirakka

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje