Mummolan helppo pinaattikeitto

Mummolan pinaattikeitto | Gurmee.net

Mummolan pinaattikeitto

Yksi ihan ykköskeittokirjoista on mielestäni Hans Välimäen Mummola (Otava). Ostin kirjan pari vuotta sitten äidilleni lahjaksi, hänestä kun oli tulossa mummi, mutta kirja on niin hyvä että pakko se oli hankkia itsellekin kun joka visiitillä sitä kateellisena selailin :) Mummola on pullollaan perinteisiä suomalaisia kotiruokia – niitä parhaita sellaisia.

Kirjoitin jo aiemminkin Maku-lehdestä löytämästäni pinaattikeiton ohjeesta jolla syntyi mielestäni juuri oikean makuista ja tuntuista pinaattikeittoa. Eikä ollut vaikeaa! Tämä Mummola-kirjasta löydetty ohje on hieman erilainen ja vieläkin helpompi valmistaa. Kaupan valmispinaattikeittoihin ei yksinkertaisesti riitä tekosyitä. Lisäsin alkuperäiseen ohjeeseen muskottipähkikää, koska mielestäni se on maku joka vaan kuuluu pinaattikeittoon. Tällä ohjeella saa kauniin tasaisen vihreän ja maukkaan pinaattikeiton ja valmistus on super iisiä.

  • 1 pilkottu sipuli
  • 100 g voita (puolet paistamiseen)
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 8 dl maitoa
  • 1 pkt pakastepinaattia (laitoin 1,5 pussia eli vähän reilu 200 g)
  • suolaa, valkopippuria ja muskottipähkinää maun mukaan

Kuullota sipulit voissa kullankeltaisiksi, lisää jauhot ja kypsennä muutama minuutti, mutta älä ruskista.

Lisää maito ja pinaatti. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja lisää loput voista. Aja hienoksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla sekä muskottipähkinällä.

Tarjoa keitettyjen kananmunien kera.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Joulukalatappelsiinisilli

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje