Sienikeitto ja pienet sienipiiraat

Sienikeitto ja pieni sienipiiras | Gurmee.net

Sienikeitto ja pieni sienipiiras

Tätä sienikeittoa maisteltiin ensimmäisen kerran 2013 rapujuhlissa, mutta ilman tuota ihanaa pikku sienipiirasta. Filotaikinasta valmistettu piirasmuotti jonka sisään kätkeytyy sienisalaattia, on aivan ihana lisä tähän keittoon. Keiton sekä sienipiiraiden ohje löytyi Suomen Kuvalehti Gourmet -lehden numerosta 3/04. Äitini oli käyttänyt sienipiiraiden sienisalaattiin korvasieniä.

Sienikeitto

(8 annosta)

 • 25 g kuivattuja tatteja
 • 2 dl vettä
 • 50 g voita
 • 1,5 (150 g) punasipulia
 • 4 valkosipulinkynttä
 • 300 g suppilovahveroita, torvisieniä
 • 1 dl portviiniä
 • 8 dl hyvää kasvislientä
 • 2,5 dl kermaa tai soijakermaa
 • 1 tl vahvaa sinappia
 • 0,5 tl suolaa
 • 0,5 tl mustapippuria

Liota kuivatut sienet. Säästä liotusvesi. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota silppu voissa. Lisää paloitellut sienet ja paista 10 min. Lisää tatit, liotusliemi, puolet portviinistä ja tilkka (1 dl) kasvislientä. Hauduta ilman kantta, kunnes puolet nesteestä on haihtunut.

Soseuta ainekset monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella ja kaada sose takaisin kattilaan. Lisää kerma ja kiehauta. Lisää loput portviinistä ja anna hautua muutama minuutti. Lisää loput kasvisliemestä ja mausta keitto sinapilla, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.

Pienet sienipiiraat

(8 kpl)

 • 2 arkkia filotaikinaavuohen
 • 2 dl voissa paistettuja torvisieniä
 • 8 rkl kermaa tai soijakermaa
 • 50 g vuohen- tai lampaanjuustoa, esim. Brebiou

Leikkaa filotaikina-arkit 16 osaan. Painele jokaiseen vuokaan 2 taikinapalaa ja nosta päälle paistettuja sieniä, kermaa ja juustoa. Paista 180° uunissa kullankeltaisiksi. Itse varmaan  voitelisin filotaikinan palat vielä voilla ennen paistamista.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Isänpäivädinneri 2013 | Gurmee.netmacarons

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje