Red Velvet -kakku

Red Velvet -kakku | Gurmee.net

Red Velvet -kakku

Tämä kakkuherkku on amerikkalaista perua. Ohje on Glorian ruoka ja viini -lehdestä ja löytyy myös lehden kotisivuilta. Kannattaa kurkata tuolta sivuilta myös edustavammat kuvat tästä kauniin punaisesta kakusta.

En jostain syystä ollut aivan innoissani tästä kakusta ennen kuin pääsin sitä maistamaan. Maistiaisten jälkeen olin kuitenkin ihan myyty :) Jotenkin pelkäsin kai kakun olevan mauton ja kuiva, mutta tämä olikin mehukas ja maukas. Äitini kehoitti tekemään kuorrutusta jatkossa tupla-annoksen ja kuorruttamaan pinnan ensin ohuelti ensimmäisenä päivänä ja sitten paksummin toisena. Näin väri ei pääse tunkemaan kuorrutuksen läpi ja sitä saa myös reilusti kakun väliin.

Kakkupohja

 • 4 dl vehnäjauhoja
 • 2 tl kaakaojauhetta
 • 1/2 tl suolaa
 • 2–3 tl punaista elintarvikeväriä
 • 2 dl maitoa
 • 125 g huoneenlämpöistä voita
 • 3 1/4 dl sokeria
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 2 kananmunaa
 • 1 tl ruokasoodaa
 • 1 tl valkoviinietikkaa

Tuorejuustokuorrutus

 • 200 g tuorejuustoa
 • 200 g mascarponejuustoa
 • 2 dl tomusokeria
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 2 dl kuohukermaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoan (Ø 20 cm) reunat voilla ja pingota pohjalle leivinpaperi.

Siivilöi jauhot kulhoon. Siivilöi kaakao joukkoon ja lisää suola. Sekoita väriaine maitoon.

Vatkaa voi ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää puolet jauhoseoksesta ja puolet nesteestä taikinaan. Sekoita huolellisesti. Lisää loput jauhot ja neste. Sekoita, kunnes taikina on tasaista.

Sekoita sooda valkoviinietikkaan ja kaada kuohuva seos taikinaan. Sekoita nopeasti. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasossa 30–40 min. Tarkista kypsyys tikulla.

Nosta kakku uunista ritilälle ja anna jäähtyä noin 10 min. Kumoa kakku ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta jäähtynyt kakku peitettynä jääkaappiin ja anna levätä seuraavaan päivään. Näin kakun leikkaantuu paremmin, täyttäminen on helpompaa ja lopputulos on siistimpi.

Leikkaa kakku 3 levyksi. Valmista kuorrutus. Sekoita tuorejuusto ja mascarpone sähkövatkaimella. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja sekoita. Lisää vaniljasokeri ja kerma ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes kuorrutus on sileää ja kuohkeaa.

Kokoa kakku. Nosta kakkulevy tarjoiluvadille ja levitä noin 1 dl kuorrutusta päälle. Täytä seuraava kerros samalla lailla. Nosta kolmas kakkulevy kanneksi. Jos tarjoat kakun samana päivänä, levitä kaikki loppu kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Jos voit antaa kakun vetäytyä vielä seuraavaan päivään, kuorruta kakku vain ohuelti. Nosta kakku kuvulla peitettynä jääkaappiin ja säilytä loppu kuorrute tiiviissä rasiassa jääkaapissa. Levitä loppu kuorrute kakun päälle ja reunoille vasta juuri ennen tarjoamista.

Facebook Comments
Related Posts
Showing 2 comments
 • Susanna

  Hei! Mitä elintarvikeväriä olet tässä käyttänyt? Muistaaksen Glorian sivuilla oli mainittu jokin hyvä jolla saa tarpeeksi punaisen pohjan, mutta se ohje on nyt kadonnut. Kiitos avusta! :)

 • Hanna

  Tässä oli käytetty ihan tavallista punaista karamelliväriä perusmarketin hyllyltä :) (Äitini leipoma, mutta haastattelin)

Vastaa

Uunijuusto | Gurmee.netPorkkanajuustokakku | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje