Stroganov mummin tapaan

Stroganov mummin tapaan | Gurmee.net

Stroganov mummin tapaan

Sain viikonloppuna vaikuttaa sunnuntain ruokalistaan ja huomasin, että mieli teki ihan hirveästi vanhaa kunnon Stroganovia. Toive toteutettiin ja hyvin maistui! Meillä oli viikonlopun muista tarjoiluista vielä sienirisottoa jäljellä ja sen kanssa tämä perinneruoka maistui aivan mielettömän hyvältä. Tänään söin samaa pataa täysjyväriisin kera ja edelleen maistui superhyvältä. Syksyn tullen pataruoat muutenkin tuntuvat maistuvan erityisen hyvin taas. Ohje on mukaelma Hans Välimäen Mummola-keittokirjan ohjeesta.

  • 1 kg naudan paistia
  • 4 sipulia
  • 2 prk tomaattipyrettä, sekoitetaan 2 dl:aan vettä
  • 4 tl sinappia
  • 1 prk smetanaa (+ tarjoiluun)
  • n. 2 dl kermaa
  • paprikajauhetta
  • herbamarea
  • 1,5 kasvisliemikuutiota
  • 2 suola/maustekurkkua (+ tarjoiluun)

Paista lihat pannulla suikaleina (voissa). Kun palat ovat kypsiä, lisää sekaan hieman jauhoja ja vettä niin että lihat tavallaan hieman suurustuvat ja nosta pataan. Jatka näin kunnes kaikki lihat on paistettu ja padassa. Pilko ja kuullota sipulit, pilko suolakurkut ja lisää pataan. Lisää vettä pataan niin että lihat juuri ja juuri peittyvät. Mausta tomaattipyreellä, herbamarella ja lisää kasvisliemikuutiot. Paista uunissa 200°:ssa n. 2 h. Lisää smetana, sinappi ja kerma ja laita vielä hetkeksi uuniin.

Tarjoile esim. riisin tai sienirisoton kera. Tarjolle mukaan pilkottua maustekurkkua sekä halutessa smetanaa.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Pinaatti-kananmuna-aamiainen | Gurmee.netParas vispipuuro | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje