Omenacrumblepiiras ja kinuskikastike

Omena crumble piiras ja kinuskikastike | Gurmee.net

Omena crumble piiras ja kinuskikastike

Löysin tämän ihanan ohjeen Elle mat & vin -lehden numerosta okt-nov nr 7 2013. Itse piiras ei sinänsä eroa mitenkään radikaalisti muista kokeilemistani omenapiiraista, mutta kardemumma on kiva lisä jota en aiemmin ole omenapiiraassa tainnut käyttää. Tykkään! Kondensoidusta maidosta valmistuu todella pienellä vaivalla, joskin hieman aikaa vaatien, aivan ihana kinuskikastike jota laimennetaan kermalla ;) Ihana syysjälkkäri!

6 annosta

Suolainen kinuskikastike

 • 1 purkki kondensoitua maitoa
 • 4 rkl kermaa
 • sormisuolaa

Omenapiiras

 • 100 g voita
 • 2 rkl sokeria
 • 1,5 dl vehnäjauhoja
 • 1,5 dl kaurahiutaleita
 • 7 omenaa (kuori, poista omenakodat ja siivua tai pilko)
 • 2 rkl raakasokeria (käytin kookossokeria)
 • 1 tl kanelia
 • 1 tl kardemummaa

Aloita kinuskikastikkeen valmistus hyvissä ajoin, vaikka jo edellisenä päivänä. Peitä avaamaton kondensoitumaitopurkki vedellä reilun kokoisessa kattilassa ja keitä 3-4 tuntia kannen alla. Etiketti kannattaa poistaa vedestä heti kun mahdollista jotta siitä ei liukenisi liimaa kattilan reunoihin. Liiman saa kyllä irti jälkeen päin, mutta siinä on vähän hommaa. Älä siis käytä tähän parasta kattilaasi :) Purkin on oltava veden peitossa koko ajan, tarkista veden pinta säännöllisesti. Jos veden pinta laskee liikaa, voi purkki räjähtää.

Avaa tölkki keittämisen jälkeen (anna jäähtyä hyvin esim. kylmässä vedessä) ja lisää sekaan 3-4 rkl kermaa, riippuen siitä miten paksua kastiketta haluat. Mausta parilla hyppysellisellä sormisuolaa. Säilytä valmista kastiketta kannellisessa rasiassa jääkaapissa. Kastike säilyy kylmässä viikon verran.

Lämmitä uuni 200°:een. Sekoita voi, sokeri, vehnäjauho ja kaurahiutaleet murutaikinaksi. Voitele annosvuoat ja asettele 6 omenaa niiden pohjalle, säästä yksi koristeluun. Ripottele päälle sokeria, kanelia ja kardemummaa ja peitä sitten murutaikinalla. Paista uunin keskitasolla kunnes murutaikina saa vaaleanruskean sävyn, noin 10-15 min.

Koristele tuoreilla omenan viipaleilla sekä kinuskikastikkeella.

Toinen variaatio jota siskoni kanssa pohdimme oli, että kokoaisikin annokset niin, että ensin omenaa, sitten kerros kinuskia ja murutaikina päälle. Paisto kuten yllä. Sitten tarjoilu viileän vaniljakastikkeen kera.

Facebook Comments
Related Posts
Showing 2 comments
 • riina

  Näyttää tosi hyvältä! etenkin tuo kinuskikastike, nam :)

  • Hanna

   On melkoista herkkua ja kondensoitusta maidosta tulee vaan parasta kinuskia (ja miten helposti!)

Vastaa

Riisi-kanasalaatti | Gurmee.netLuuydinvanukas | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje