Hulk-gratiini aurajuustolla

Hulk-gratiini | Gurmee.net

Vihreät ensin

Aurajuusto päälle

Aurajuusto päälle

Valmis Hulk-gratiini | Gurmee.net

Valmis gratiini

 

Hulk lautasella

Hulk lautasella

Löysin Porvoon markkinapäivillä kassillisen punalehtikaalia sekä tavallista lehtikaalia. Kaupasta lisäksi upean luomu parsakaalin ja päätin tehdä näistä gratiinia. Parsakaali on gratiinissa superhyvää ja lehtikaali antaa gratiinille kivaa suutuntumaa. Varsinkin pinnalle jääneet, hieman kuivaneet osat ovat kivan rapeita. Vielä hieman aurajuustoa päälle ja kyllä maistui!

  • 1 iso parsakaali
  • n. 6 lehteä lehtikaalia
  • n. 0,5 aurajuusto
  • 5 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • mustapippuria
  • kurkumaa
  • herbamarea/hyvää suolaa
  • provencale-mausteseosta

Huuhdo parsakaali hyvin ja pilko se kukinnoiksi voideltuun uunivuokaan. Pese lehtikaalit huolellisesti (käytän tähän aina vihannespesua. En ole vielä koskaan löytänyt lehtikaalia luomuna ja pinnan tuntuu saavan puhtaaksi vain kunnon vihannespesulla) poista paksu varsiosa ja hienonna ne veitsellä. Ripottele kukkakaalin sekaan vuokaan. Murusta aurajuusto gratiinin pinnalle.

Sekoita kananmuna, maito, kurkuma, provencale, mustapippuri sekä valitsemasi suola ja kaada vuokaan muiden ainesten päälle. Paista 200°:ssa kypsäksi, n. 20 min.

Gratiini maistuu hyvin sellaisenaan tai esim. kalaruoan kylkeen.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Lanttu-naurispaistos | Gurmee.netRiisi-kanasalaatti | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje