Leiskuva punajuuri-quinoapaistos

Leiskuva punajuuri-quinoapaistos © Hanna Stolt

Leiskuva punajuuri-quinoapaistos

Sain SunSpeltiltä lähetyksen missä oli vaikka mitä kivaa kokeiltavaksi. Yksi paketeista oli suomalaista luomu quinoaa. Quinoa on yksi lempiviljoistani (joka ei siis edes oikeasti ole vilja) ja otinkin tuon heti kokeiluun. Suomalainen quinoa näyttää ja maistuu hieman erilaiselta kuin kaupasta saatavat muut quinoat. Maku on mielestäni vähemmän karvas, muuten mitään merkittävää muihin eroa muihin lajikkeisiin ei ole. Ulkonäöllisesti eron huomaa parhaiten kypsentämättömänä, valmis quinoa näyttää melkolailla samalta.

Meillä on kaappiin kertynyt reilusti punajuuria ja päätin sitten yhdistää nämä kaksi herkkuani. Näin syntyi tämä syksyn väreissä leiskuva punajuuri-quinoapaistos. Joukkoon lisäsin vielä aurajuustoa, se sopii mielestäni punajuuren kanssa erinomaisesti, aivan kuten vuohenjuustokin. Jos aurajuuston korvaa vuohenjuustolla, voisi mausteiden sekaan lisätä myös rosmariinia.

Tämä paistos on herkkua sellaisenaan tai vaikkapa liharuoan lisukkeena. Seoksesta voi myös paistaa herkullisia kakkusia pannulla. Jos kakkuset tuntuvat hajoavan, voi taikinaan lisätä 1-2 kananmunaa ja hieman psyllium-jauhetta.

 • 200 g quinoaa
 • 1 kasvisliemikuutio
 • n. 0,5 kg punajuuria
 • 150 g aurajuustoa
 • 3 dl maitoa
 • 4 kananmunaa
 • provencale-mausteseosta
 • mustapippuria
 • suolaa
 • juustoraastetta päälle

Keitä quinoa paketin ohjeen mukaan kypsäksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Siivilöi ylimääräinen vesiKuori ja raasta punajuuret. Sekoita punajuuriraaste ja quinoa keskenään. Mausta provencale-yrttimausteseoksella, mustapippurilla sekä suolalla ja sekoita hyvin. Nostele sekaan murustettu aurajuusto.

Sekoita kananmunat ja maito. Kaada punajuuri-quinoaseos voideltuun uunivuokaan ja kaada munamaito päälle. Ripottele juustoraastetta päälle.

Paista 200° uunissa kypsäksi, noin 20 min.

Facebook Comments
Related Posts
Showing 3 comments
 • Lumi Kide

  Ihmeellistä, tätä tein just muutamia päiviä sitten, ei ollut ohjetta, olin vaan keittänyt punajuuria ja Quinoaa erikseen, tein ensin toisen ruoan niistä molemmista ja jäistä yhdistin tätä vastaavan ruoan paistinpannussa, muuten samanlainen mutta ilman munamaitoa, käytin siinä Philadelphiajuustoa.

  Kysyisinkin nyt sinulta, kun teet näitä ihania ruokia, että paleoonko kuuluu myös quinoa, en ole tutustunut vielä Paleoruokiin?

  Onko se siis sallittua paleossa ja onko siinä sopivasti hiilihydraatteja ja mikä olisi sopiva päiväannos?

  • Hanna

   Onko quinoa paleoruokaa? Siinäpä onkin hyvä kysymys johon ei ole selkeää vastausta. Quinoa on käytännössä siemen eikä viljakasvi joten sikäli sen voisi iskeä paleokategoriaan. Toisaalta se sisältää erilaisia ainesosia jotka voivat ärsyttää suolistoa herkkävatsaisilla ja sitä joutuu käsittelemään ruokakäyttöä varten joten sikäli se on vähän paleo-periaatteiden vastaista. Riippuen omista tavoitteista quinoaa voi siis käyttää paleoruokavaliossa, mutta jos haluaa vahvasti pudottaa painoa, kannattaa quinoaa ehkä välttää. Nämä ruokavalioasiat eivät ole yksioikoisia eikä ole olemassa yhtä 100% oikeaa vastausta koska olemme kaikki yksilöitä ja elimistömme reagoi eri ruokiin erilailla. :) Sopiva päiväannos on sekin riippuvainen siitä mitä muuta syöt päivän aikana, omat mittasi jne. Tämä on kaikki kovin yksilöllistä. Omaa kroppaa kannattaa kuulostella tarkkaan.

 • Lumi Kide

  Niin, jäistä siis tarkoittaa näistä, en tehnyt mitään jäistä, kovin kylmästäkään en pidä, paitsi jäätlömuodossa :)

Vastaa

Spelttilimppu © Hanna StoltMätimoussetäytteiset krustadit © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje