Quinoa-kukkakaalipihvit

Quinoa-kukkakaalipihvit © Hanna Stolt

Quinoa-kukkakaalipihvit

Löysin uuden mahtavan keittokirjan: The Green Kitchen – Delicious and Healthy Vegetarian Recipes for Every Day (David Frenkiel & Luise Vindahl). Kaunis kirja täynnä hyviä kasvisruokaohjeita! Ensimmäisten kokeilujen joukossa olivat nämä quinoa-kukkakaalipihvit. Pihveihin olisi tullut myös valkosipulin lehtiä tai jotain vastaavia (ramsons), mutta niiden puutteessa muokkasin ohjetta hieman ja lisäsin sekaan persiljaa ja lehtikaalia. “Ramsonit” voisi kirjan mukaan korvata myös pinaatilla ja puristetulla valkosipulilla.

Paistovaiheessa oli myös harjoiteltavaa. Kakkusista piti taputella riittävän pieniä jotta ne pysyivät kasassa ja vasta lisättyäni hieman psylliumia, aloin pääsemään erinomaisiin tuloksiin. Kookosöljyn käyttäminen paistaessa antaa niille vielä oman kivan säväyksensä. Nämä lättyset ovat maukkaan meheviä ja quinoa antaa niihin ihanaa rapeutta.  Ne sopivat esim. kalan kylkeen mielestäni oikein hyvin. Pihvit maistuvat hyviltä myös seuraavana päivänä joten niitä voi huoletta tehdä reilun satsin.

12 pihviä

 • 200 g vaaleaa quinoaa
 • 200 g kukkakaalin kukintoja
 • 1 kourallinen persiljaa hienonnettuna
 • 1 iso lehtikaalin lehti, hienonnettuna
 • 5 kananmunaa
 • 200 g (reilu) fetaa murustettuna
 • 80 g kaurahiutaleita
 • merisuolaa ja mustapippuria myllystä
 • 2 tl psylliumjauhetta
 • kookosöljyä paistamiseen

Keitä quinoa – laita 5 dl vettä, quinoa ja suolaa kattilaan, kiehauta, madalla lämpöä ja annan porista n. 15 min. Quinoa on valmista kun siemenen ympärillä oleva häntä alkaa erottua tai irrota siemenestä. Siivilöi ylimääräinen vesi ja anna jäähtyä.

Laita kukkakaali blenderiin ja silppua kunnes se on riisimäistä. Vitamix on niin tehokas, että kukkakaalin raastamisessa kannattaa käyttää “vesimetodia”. Laitoin siis kukkakaalin kukinnot kannuun ja kaadoin päälle vettä kunnes kukinnot nousivat kellumaan tai veden varaan. Laitoin koneeseen täyden tehon (High) päälle ennen käynnistämistä, sitten käynnistin koneen pulsseittain kolmeen kertaan ja koko kukkakaali oli raastettu! Tuo on niin tehokasta, ettei sitä usko ellei näe. :)

Kaada (valutettu) kukkakaaliraaste kulhoon, kaada sekaan quinoa ja kaikki muut ainekset. Sekoita lusikalla kunnes kaikki on hyvin sekaisin. Laita jääkaappiin asettumaan 3o min.

Ota seos jääkaapista ja muotoile 12 pihviä käsin. Omien kokeilujeni perusteella reilun kukkurallinen ruokalusikallinen on aika passeli määrä per pihvi, tosin pihvejä voi silloin tulla vähän enemmän. Paista pihvejä kookosöljyssä 3-4 min, kunnes pinta on kullanruskea. Käännä varovasti ja paista vielä 2-3 min.

Tarjoile viileänä tai lämpimänä – hyvää on molemmin päin!

Facebook Comments
Related Posts
Showing 6 comments
 • Pipsa

  Ihanan näköisiä pihvejä! Näissä on kaikkia mun lempparijuttuja, mums kukkakaalia ja quinoaa… Jos mulla ois joku sauvasekoitinta tehokkaampi vempele kukkakaalin rouhintaan, niin testiin menisivät!

  • Hanna

   Hei Pipsa! kokeile pihvejä ihmeessä silti :) Kukkakaalin saa raastettua ihan perus raastinraudallakin tosi nopsaan, ei ole ollenkaan niin itsepäistä kuin porkkana tai lanttu ;)

   • Pipsa

    Kiitos vinkistä – mitenkä en tullutkaan tuota ajatelleeksi haha! Kyllä sitä vähemmänkin hifeillä laitteilla monia juttuja saa tehtyä, jos vaan laittaa vähän enempi aikaa ja vaivaa peliin :-)

    • Hanna

     Hihi, niinpä. Helposti unohtaa vanhat kunnon peruskonstit. :) Mä olen joskus raastanut kukkakaalia ihan perus raastinraudalla ja muistan yllättyneeni miten helposti ja nopeasti se meni :)

 • Riitta

  Hei Hanna,
  taytyypa kokeilla tata, koska kaurahiutaleita on myos 100% gluteiinittomia niin voin myos kayttaa tata ohjetta :)
  Tein itseasiassa juuri eilen quinoa kik herne pihveja, niista tuli tosi hyvia. Tama onkin seuraavana sitten kokeilussa.

  • Hanna

   Kokeile ihmeessä! :) Eikä nuo kaurahiutaleet ole minusta mitenkään ehdottomat tässä ohjeessa. Quinoa antaa loistavan rapeuden ja kukkakaali tekee mehukkaaksi.

Vastaa

Kookosta © Hanna StoltSuper puolukkaraakapuro © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje