Kesärullat

Valmiit kesärullat © Hanna Stolt

Valmiit kesärullat

Väriloistoa

Valmiiden kesärullien väriloistoa

Olen jo pitkään halunnut kokeilla kesärullien valmistusta. Suurimpana esteenä kokeilulle on ollut, etten ole löytänyt riisipaperia mistään. Viime viikolla poikkesin sitten Vii Voan:issa, Kalliolaisessa liikkeessä joka pursuaa aasialaisia ruokatarvikkeita. Vihdoinkin löytyi riisipaperit, eikä tuote ole hinnalla pilattu! Yksi 400 g paketti maksaa pari euroa ja riittää vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Samasta kaupasta löytyi myös tapiokahelmet joita olen myös hakenut vuoden, parin ajan milloin mistäkin.

Koska oletin, ettei ensimmäisistä rullista tule hienoja kuitenkaan, en myöskään varannut mitään erityisen fiinejä aineksia vaan rullasin ne kokoon siitä mitä kaapista sattui löytymään. Tosi maukkaita tuli ja onnistuivatkin aivan yli odotusten. Lisukkeeksi väsäsin maapähkinäkastikkeen. Jonkin dipin nuo rullat mielestäni vaativat ja tämä dippi teki ruoasta myös vähän täyttävämpää.

Verkossa vilisee turhautuneita kommentteja siitä, miten hankalaa riisipaperin käsitteleminen on, mutta onnekseni löysin “menestysreseptin” paperin käsittelyyn ja kaikki sujui hienosti, ilman hävikkiä. Monet kasvikset saa tosi näppärästi ohuiksi siivuiksi julienne-kuorijalla.

Täytteet:

 • Vermicelli nuudeleita (kypsennetään pakkauksen ohjeiden mukaisesti, sitten kylmään veteen ja valutus)
 • Porkkanaa, julienne-kuorijalla siivutettuna
 • Punaista paprikaa, ohuina siivuina
 • Lehtikaalia
 • Mung-pavun ituja (toinen satsi kotona idätettyjä!)
 • salaattia ohuina siivuina
 • Persiljaa hienonnettuna

Kastike:

 • Maapähkinävoita (pari todella kukkua teelusikallista)
 • pari lorausta Shoyu-soijakastiketta
 • 0,5 sitruunan mehu
 • loraus seesaminsiemenöljyä

Valmistele vihannekset valmiiksi niin, että ne on helppo nostella suoraan rullan sisään. Laske hanasta kuumaa vettä isolle lautaselle (niin isolle, että yksi riisipaperiarkki mahtuu siihen hyvin). Huuhtele leikkuulauta ja jätä sen pinta kosteaksi. Dippaa yksi riisipaperi veteen molemmin puolin ja nosta se alustalle. Paperi jatkaa pehmenemistä senkin jälkeen kun se on nostettu lautaselta joten älä pidä sitä vedessä liian pitkään tai sitä on hankala käsitellä.

Nostele täytteet rullan keskelle vaakatasoon. Jätä sivuille sen verran tyhjää että saat ne helposti käännettyä sisälle rullatessa. Aloita rullan tekeminen nostamalla yläläppä täytteen päälle. Käännä sitten sivut sitään ja rullaa kesärulla tiiviiksi rullaksi. Aseta posliinilautaselle saumapuoli alaspäin. Valmista sitten seuraava rulla. Niitä kannattaa tehdä yksi kerrallaan jotta riisipaperin käsittely sujuisi mukavasti. Valmiit rullat kannattaa asetella erilleen toisistaan, muuten ne tarttuvat herkästi kiinni toisiinsa. Myös lasten emaloitu lautanen näytti olevan tarttuma-altista materiaalia. Rullat voi myös halutessa sipaista esim. seesaminsiemenöljyllä pinnalta jolloin ne eivät tartu toisiinsa.

Kastikkeen määrät ovat summittaisia. Oli hiukan kiire sitä tehdessä :) Maistelemalla pääsee parhaaseen, omia makunystyröitä hivelevään versioon. Kaikki ainekset sekaisin ja ei kun syömään!

Leikkaa rullat viistosti kahtia ennen tarjoilua ja nauti. Leikatut rullat ovat kauniita ja ihanan värikkäitä. Muuntelumahdollisuuksia on rajattomasti!

Rullia kootessa kannattaa muistaa, että alimmaiseksi jäänyt kerros on se, mikä näkyy valmiissa rullassa päällepäin. :)

Valmiit kesärullat ennen puolittamista

Valmiit kesärullat ennen puolittamista

Kesärullat valmiina syötäviksi © Hanna Stolt

Kesärullat valmiina syötäviksi

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Lihapullat ja ruskea kastike © Hanna StoltKookosta © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje