Parhaat korvapuustit

Olen tosi kranttu korvapuustien suhteen. Niiden pitää olla meheviä, riittävästi kanelia ja päältä kivasti rapeita. Olikin siis kiva, että oma rima oli korkealla heti ensimmäisestä omasta kokeilusta alkaen. Lopputuloksena oli pullaa vähän laidasta laitaan. Jokainen yksilö täytti ensimmäisen kriteerin sekä toisen: olivat siis meheviä ja kanelia (makua) riittävästi. Muotovalioita niistä ei kyllä läheskään kaikista tullut. Kaksi kolmesta pellillisestä levisi pitkin poikin, kiitos liiallisen täytteen. Kolmas pelti sen sijaan onnistui suorastaan erinomaisesti. Täyte maistui juuri siltä kuin sen pitää ja tämä pullataikinahan on pitkät perinteet kokenut meidän suvussa joten elementit olivat sikäli ihan kohdillaan.

Ensi kerralla harjoitan vielä kohtuutta täytteen käytössä ja saan sitten koko satsin tarjoilukelpoisia puusteja. Täytteen ohje muuten löytyi Avec Sofién blogin kautta, jonne se puolestaan oli päätynyt truly Kiran blogista. Täydellinen täytteen ohje, johon Avec Sofién tapaan lisäsin hieman kardemummaa.

Parhaat korvapuustit © Hanna Stolt

Pullataikina

Ainekset

 • 0,5 l täysmaitoa
 • 1 pkt tuorehiivaa / 2 pkt kuivahiivaa
 • 1 kananmuna
 • 2 tl suolaa
 • 2 rkl kardemummaa
 • 2-2,5 dl sokeria
 • 250 g voita
 • vehnäjauhoja

Valmistus

 1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (huom. jos korvaat hiivan kuivahiivalla, maidon on oltava 42°) ja murusta sen joukkoon hiiva. Sekoita hiiva huolellisesti maidon joukkoon. Lisää sen jälkeen kananmuna, suola, kardemumma ja sokeri. Sekoita hyvin.
 2. Lisää vehnäjauhoja pikkuhiljaa ja vaivaa ne aina hyvin taikinan joukkoon. Lisää jauhoja kunnes taikina irtoaa hyvin sormista ja kulhon reunoilta.
 3. Taikinan vaivauksen loppuvaiheilla lisää pehmeä voi paloina taikinan joukkoon.
 4. Lisää loput jauhot kunnes taikina on sopivaa.
 5. Anna taikinan nousta kunnolla.

Täyte

 • 300 g voita
 • 300 g sokeria
 • 30 g ceylon kanelia
 • 1-2 tl kardemummaa
Sekoita huoneenlämpöinen voi muihin täyteaineisiin.

Korvapuustien teko

Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä täytettä (kohtuudella :) levyn päälle kauttaaltaan. Kieritä sitten suorakaiden pitkää sivua myöten rullaksi ja leikkaa se viistottain paloiksi (katso kuva!). Nostele palat leivinpaperilla vuoratulle pellille niin että ohuin sivu jää päälle ja paina keskeltä alas. Anna nousta liinan alla ennen paistamista.
Ennen paistamista voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
Tästä ei pulla parane! :)
Korvapuustien leikkaaminen © Hanna Stolt

Korvapuustien leikkaaminen

Puustit valmiina uuniin © Hanna Stolt

Puustit valmiina uuniin

Levähtäneet versiot. Liikaa täytettä!

Levähtäneet versiot. Liikaa täytettä!

Semi-levähtäneet. Vielä vähän liikaa täytettä.

Semi-levähtäneet korvapuustit. Vielä vähän liikaa täytettä.

Lopulta sopivasti täytettä. Parhaat korvapuustit.

Lopulta sopivasti täytettä. Parhaat korvapuustit.

 

Facebook Comments
Related Posts
Showing 6 comments
 • minnamari

  Ihan kivoja korvareita – käsityön jälki näkyy ja pääasiahan on tietysti, että maistuvat! Ja kahteen kertaan kohottaminen (niin kuin reseptissäsi) on kyllä tärkeetä, tulee ihanan pehmeitä puusteja. Hyvä resepti!!

  • Hanna

   Kiitos Minna :) Vähän vaatii vielä harjoittelua että saa ulkomuodostakin yhtä hyviä kuin maku oli. Tuo täyte oli täydellinen ja tämä sukuresepti pullataikinaan on niiiin maukas! En tiedä onko salaisuus voin vai kardemumman määrässä, mutta jotenkin se on justiinsa oikean makuista.

   • Lumi Kide

    Itse teen nämä puustit intiaanisokerilla ja speltjauhoista, ihan täysjyvästä, vähennän sokerinkin vielä puoleen, koska näissä vanhoissa perinneresepteissä ja vanjojen kirjojenkin resepteissä käytetään ihan liian paljon sokeria omaan makuuni, monet varmaan edelleenkin tykkää makeista korvapuusteista.

    Hiivaa en kyllä ihan noin paljon ole koskaan laittanut, näistä tulee varmaan aika isoja, omani kun tuppaavat jäämään hieman pienemmiksi, kun on noi täystyväjauhotkin käytössä.

    Sun pullat on kyllä upean näköisiä ja varmasti herkullisia, vaikka en ihan samanlaisia itse tee.

 • Taina

  Kuulostaa ja näyttää täydelliseltä ohjeelta!

 • pullamössö

  miten ois fariinisokeri täytteessä? taitaa tulla vielä parempaa, vähän kuin tuo intiaanisokerin käyttö.

  • Hanna

   Kokeile toki. Intiaanisokeri on kuivempaa kuin fariinisokeri joten en osaa sanoa mitä täytteelle tapahtuu sen kanssa :) Itse käytän intiaanisokeria, koska siinä on jotain ravinteitakin jäljellä ja “terveellisempi” vaihtoehto kuin tavalliset teolliset sokerit :)

Vastaa

Paras tonnikalalasagne © Hanna StoltLihapullat ja ruskea kastike © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje