Paras tonnikalalasagne

Tämän artikkelin otsikko on täynnä itsekehua, sillä ohje on minun ja olen pakahtumaisillani ylpeydestä, kun tästä lasagnesta tuli näin hyvää! :) Tonnikalakastikkeessa on hieman pilkkomista, mutta se on vaivan arvoista. Kastikkeesta tulee mehevä ja juustokastike pyöristää sen maun mukavasti. Tonnikalalasagne voi kuulostaa kuivalta, mutta tämä ei ole sitä. Tämä lasagne on mehukas ja maukas. Tuo tonnikalakastike kävisi myös sellaisenaan (tai mahdollisesti hieman vedellä/tomaattimurskalla jatkettuna) pastakastikkeeksi, vink vink.

Paras tonnikalalasagne © Hanna Stolt

Tonnikalakastike:

 • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
 • 150 g tomaattipyreetä
 • 3 prk tonnikalaa (MSC-merkittyä)
 • 0,5 purjosipuli
 • 1 pkt tuoreita herkkusieniä
 • 1 punainen paprika
 • 1 sipuli
 • 3 valkosipulinkynttä
 • kourallinen vihreitä oliiveja
 • 0,5 prk kapriksia
 • mustapippuria
 • suolaa
 • (halutessa myös: provencale-mausteseosta, paprikajauhetta, tuoretta basilikaa hienonnettuna, chilijauhetta)

Valkokastike

 • 50 g voita
 • 6 rkl vehnäjauhoja
 • 6 dl maitoa
 • 2 dl vettä
 • 0,5 tl suolaa
 • ripaus muskottipähkinää
 • 150 g västerbotten juustoraastetta

Päälle

 • parmesania raasteena

Lisäksi

 • lasagnelevyjä (pinaatti)

Pilko valmiiksi valkosipuli, sipuli, purjosipuli, herkkusienet, oliivit ja paprika. Kuullota esim. kookosöljyssä sipulit, valkosipulit, paprika ja purjosipuli, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää sekaan sienet , oliivit ja karikset. Jatka kuullottamista vielä hetki. Lisää sitten sekaan tomaattimurska sekä tomaattipyree. Anna kastikkeet putputella muutama minuutti ja lisää sekaan tonnikala. Lisää kastikkeeseen tarvittaessa vettä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jätä kastike matalalla lämmöllä levylle ja sekoittele välillä.

Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa ja lisää siihen jauhot. Sekoita hyvin. Lisää maitoa sekaan vähän kerrallaan ja sekoita kastike tasaiseksi vispilällä. Lisää lopuksi sekaan myös vesi. Mausta kastike suolalla ja muskottipähkinällä. Kun kastike on tasaista, lisää sekaan västerbotten-juusto ja sekoita kunnes juusto sulaa. Nosta kattila lämmöltä.

Kokoa lasagne. Aloita kerroksella tonnikalakastiketta, sitten kerros lasagnelevyjä. Sitten juustokastiketta ja kerros lasagnelevyjä. Jatka näin kunnes ainekset loppuvat, kuitenkin niin, että viimeiseen kerrokseen tulisi juustokastiketta. Meidän lasagnevuokaan sai yhteensä 6 kerrosta mahtumaan. Raasta päälle parmesania ja paista uunissa 175°:ssa noin 1 tunti. Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Mausteinen porkkanakeitto kookosmaidolla © Hanna StoltParhaat korvapuustit © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje