Mausteinen porkkanakeitto kookosmaidolla

Lisää herkkuja Elle mat & vin -lehdestä! Olen jostain syystä hamstrannut jääkaappiin pussi kerrallaan ihan naurettavan määrän porkkanaa joten olen etsiskellyt kivaa porkkanakeiton ohjetta. Tämä keitto osui silmään lehden numerosta Aug-Sept, nr 6 2013. Sopivan mausteinen, ihanan täyteläinen ja varsin helppotekoinen keitto. Suurin homma on oikeastaan porkkanoiden kuoriminen, mutta senkin tekee mielellään kun tietää mitä herkkua on luvassa. Porkkanakeitto on muutenkin ihanan värikäs ruoka ja sitä on kiva tarjoilla kun tuntuu, että koko kattila uhkuu hyvää energiaa. Ja makua. Tietenkin.

Mausteinen porkkanakeitto kookosmaidolla © Hanna Stolt

6:lle

 • 1 rkl rypsiöljyä
 • 1 sipuli hienonnettuna
 • 1 valkosipulinkynsi (laitoin 2) hienonnettuna
 • 1 rkl hienoksi raastettua tuoretta inkivääriä
 • 1 punainen chili (poista siemenet ja hienonna)
 • 1 tl currya
 • 1 kg porkkanoita
 • 2 sitruunaruohon oksaa (leikkaa pieniksi paloiksi)
 • 2 appelsiininkuoren suikaletta (käytä luomu appelsiineja!)
 • 7 dl kasvislientä
 • 400 g kookosmaitoa

Kuumenna öljy kattilassa ja kaada sekaan sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili. Kuullota kunnes kaikki kasvikset ovat pehmenneet, mutta eivät vielä ole saaneet väriä. Sekoita joukkoon curry, sitten porkkanat paloina ja sirtuunaruoho ja appelsiininkuori. Helpotat elämääsi valtavasti kun laitat sitruunaruohon ja appelsiininkuoren isoon teesihtiin, sillä ne poimitaan myöhemmin pois keitosta. Kaada päälle kasvisliemi, sekoita, peitä kannella ja anna porista 10 min.

Ravista kookosmaitoa ja kaada suurin osa kattilaan, säästä hieman koristeluun. Anna keittyä 15 min tai kunnes porkkanat ovat pehmenneet. Nosta pois sitruunaruoho ja appelsiininkuori. Kaada keitto blenderiin tai soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada annoskuppeihin ja koristele kookosmaidolla ja currylla.

Facebook Comments
Related Posts
Comments
 • Maija/Köökistä kajahtaa

  Porkkanakeitto tosiaan kaipaa vähän tujuja mausteita, ettei se maistu ihan vauvanruualta. :)

Vastaa

Omenakakku pähkinöillä © Hanna StoltParas tonnikalalasagne © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje