Omenakakku pähkinöillä

Omenakakku pähkinöillä © Hanna Stolt

Omenakakku pähkinöillä

Meillä kävi perjantaina vieraita joten kokeilin uusimmasta Elle mat & vin -lehdestä (Aug-Sept, nr 6 2013) löytynyttä omekakun ohjetta. Otimme kakun ehkä hieman turhan aikaisin uunista ja sisus jäi keskeltä tosi mutaiseksi mutakakuksi, mutta ei tuo makua haitannut. Todella hyvän makuinen omenakakku ja myös kivasti vähän erilainen kuin perinteiset omenakakut ja piirakat. Helppotekoinenkin tuo oli. Suosittelen kokeilemaan, kakku on paljon parempaa kuin miltä tuo minun nappaamani kuva antaa ymmärtää :)

8 palaa

 • 200 g voita
 • 3 kananmunaa
 • 150 g jauhoja
 • 100 g mantelijauhoa
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 1 dl kermaa
 • 4-6 omenaa (poista kodat ja siivuta / lohko ohuiksi lohkoiksi)
 • 150 g manteleita ja hasselpähkinöitä
 • 200 g sokeria
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 2 rkl raakasokeria (voit myös käyttää esim. demerarasokeria jota helpommin löytää marketeista)
 • voita
 • korppujauhoja / mantelijauhoa

Tarjoiluun:

 • Crème fraîchea tai kermaa

Lämmitä uuni 200°:een. Sulata voi. Vispaa sekaan kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen jälkeen. Vispaa sekaan sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita jauhot, mantelijauhot ja leivinjauhe kulhossa ja kaada sitten muun taikinan sekaan vähän kerrallaan yhdessä kerman kanssa.

Voitele ja jauhota irtopohjavuoka ja kaada taikina siihen. Painele omenanpalat kakkuun ja ripottlee pähkinät päälle. Ripottele päälle raakasokeria ja paina muutama voinokare taikinaan. Paista n. 30-40 min, kunnes kakusta on tullut ilmava ja kullanruskea.

Tarjoile lämpimänä kerman tai crème fraîchen kera.

Facebook Comments
Related Posts
Showing 2 comments
 • Piia

  Kuule, juuri ton kuvan vuoksi eksyin tänne. On syötävän herkullisen näköinen! *kuolaa pyyhkien*

  Piia

  • Hanna

   Kiitos Piia, ihana kuulla! :) Ja se kakku maistuu vielä paremmalta!

Vastaa

Tuorepinaattikeitto © Hanna StoltMausteinen porkkanakeitto kookosmaidolla © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje