Ihana pinkki, kermainen punajuuririsotto

Punajuuririsotto © Hanna Stolt

Punajuuririsotto

Taas on luottokeittolehti ollut käytössä. Elle mat & vin -lehden numerosta Aug-Sept Nr 6 2013 löytyi tämä helppo ja kaunis punajuuririsoton ohje. Tavallisista risotoista poiketen tämä risotto valmistuu pääasiassa uunissa joten kokki välttyy seisomasta pitkää pätkää hellan ääressä risottoa sekoitellen. Risotto on aivan mahtavan näköinen, todellinen Red Devil. Maku muistuttaa paljon borssikeittoa, mutta on tietenkin risotto. Tämä toimii upeasti alkuruokana ja ihan mallikkaasti myös pääruokana. Pääruokana viereen sopisi muuten varmasti hyvin jotain punaista lihaa.

4:lle

 • 500 g punajuuria
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • suolaa ja pippuria
 • 1 nokare voita
 • 1 sipuli (hienonnettuna)
 • 1 (käytin 2) valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
 • 250 g risottoriisiä
 • 1,5 dl valkoviiniä (Alkosta saa käteviä parin desin viinipulloja ja niistäkin löytyy hyvin luomuvalikoimaa, vinkkinä niille jotka eivät valkkaria muuten juuri lipittele)
 • 7 dl kasvislientä
 • 1 hyppysellinen hienoksi raastettua parmesania
 • 4 rkl crème fraîchea
 • 1 hyppysellinen hienonnettua tuoretta tilliä

Lämmitä uuni 175°:een. Kuori ja leikkaa lohkoiksi punajuuret. Kannattaa käyttää kumihanskoja niin välttyy vaaleanpunaisilta sormilta. Laita uuninpellille folion päälle. Roiski päälle oliiviöljyä ja rouhi mustapippuria sekä suolaa. Sekoita. Paahda uunissa n. 1 tunti tai kunnes ovat pehmeitä.

Sillä välin kun punajuuret ovat uunissa, kuumenna uuninkestävässä kattilassa loput oliiviöljystä sekä voinokare. Freesaa sipuli ja valkosipuli 3-5 min, kunnes ne ovat läpikuultavia ja pehmeitä, mutteivat vielä ole saaneet väriä. Lisää sekaan riisi ja paista kunnes riisinjyvät ovat läpikuultavia. Kaada sekaan viini ja anna keittyä n. 5 min. Sekoita ja kaada sekaan kaikki kasvisliemi. Sekoita taas, laita kansi päälle ja laita kattila uuniin. Anna kattilan olla uunissa n. 15 min, kunnes riisi on pehmeää, mutta antaa vielä vähän pureskeltavaakin.

Ota punajuuret uunista. Soseuta 1/4 niistä pyreeksi sauvasekoittimella tai blenderillä. Paloittele loput pienemmiksi paloiksi. Sekoita joukkoon suurin osa parmesaanista, punajuuripyree sekä punajuuren palat. Tarjoa crème fraîchen, tillin sekä parmesanin kera.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Skyr-vohvelit ja meloni-mangorahka © Hanna StoltTuorepinaattikeitto © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje