Sitruunaruohoöljyssä paistetut tiikeriravunpyrstöt ja wasabikastike

Sitruunaruohoöljyssä paistetut tiikeriravunpyrstöt ja wasabikastike © Hanna Stolt

Sitruunaruohoöljyssä paistetut tiikeriravunpyrstöt ja wasabikastike

Äidin keittiössä taas loihdittiin herkkualkupala. Glorian ruoka ja viini -lehden numerosta 5/2011 löytyi tämä sitruunaöljyssä paistettujen tiikeriravunpyrstöjen ja wasabikastikkeen ohje. Yksinkertainen ruoka ja tosi maukas. Erityisesti tykkäsin wasabikastikkeesta joka sopisi vaikka mihin käyttöön – keittojen päälle, dipiksi, lisukkeeksi vaikka mihin… Jos annoksesta jättää leivän väliin, on tämä myös mukavan vähähiilihydraattinen alkupala.

Tiikeriravunpyrstöt ja sitruunaruohoöljy

 • 400 g kuorittuja, raakoja tiikeriravunpyrstöjä

Sitruunaruohoöljy

 • 2 sitruunaruohoa
 • 4 cm pala inkivääriä
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 (luomu) limetin raastettu kuori
 • 3 rkl rypsiöljyä
 • ripaus suolaa

Ota ravunpyrstöt pakkauksestaan huoneenlämpöön sulamaan noin 50 min ennen paistamista tai jääkaappiin edellisenä iltana.

Valmista wasabikastike (ohje alempana).

Poista sitruunaruohoista päällimmäinen kuorikerros ja n. 1 cm:n pala kovaa kantaa. Leikkaa sitruunaruohot ohuiksi viipaleiksi. Kuori inkivääri ja valkosipulinkynnet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Pese limetti lämpimällä vedellä ja raasta kuori. Sekoita sitruunaruoho, inkivääri, valkosipuli ja limetinkuori huhmareessa ja painele nuijalla hieman, jotta maut irtoavat paremmin.

Pyyhi kohmeiset ravunpyrstöt talouspaperiin taputtelemalla. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää ravunpyrstöt sekä sitruunaruohotahna. Paista sekoitellen n. 5 min, kunnes ravunpyrstöt ovat kauniin punaisia.

Tarjoa ravut sellaisenaan tai paahdetun leivän kanssa ja wasabikastike rapujen dippinä.

Wasabikastike

 • 1,5 dl majoneesia
 • 1 rkl limetin mehua
 • 1 dl hienonnettua korianteria
 • 0,5 – 1 tl wasabia
 • (suolaa)
 • (sokeria)

Sekoita majoneesi, limetin mehu ja korianteri kulhossa. Lisää wasabia vähitellen, sillä sen voimakkuus riippuu valmistajasta ja siitä, kuinka kauan tuubi on ollut avattuna. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Manteli granola © Hanna StoltRaakaomenasose © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje