Raakaomenasose

Raakaomenasose © Hanna Stolt

Raakaomenasose

Ajattelin taas tehdä monsteripuuroa ja huomasin, ettei meillä ollut omenasosetta. Punaisia luomuomppuja sen sijaan oli joten pesaisin omenat, poistin siemenkodat ja heitin Vitamixiin. Lisäsin sekaan vielä hieman vaniljajauhetta, koska tykkään vaan vaniljasta niin paljon :) Sitten blenderi käyntiin ja lyhyen ajon jälkeen meillä oli purkillinen ihanaa raakaomenasosetta.

Tämä sose ei tietenkään säily yhtä pitkään kuin esim. sokeroitu omenasose, tai keitetty ja sokeroitu (ja umpiopakattu) omenasose, mutta maistuu ihanalta saman tien ja sellaisenaan. Sosetta voi myös tehdä juuri sen verran kerrallaan kuin tarvii ja eri omenalaaduilla saa tietty hapokkaampaa ja makeampaa, juuri oman maun mukaan. Luomu omput ovat huolettomia käyttää, kun ne uskaltaa pesun jälkeen laittaa blenderiin kuorineen päivineen. “Tavalliset” omput kannattaa pestä ja kuoria hyvin.

Purkilliseen meni siis:

  • 4 pientä punaista luomu omppua kuorineen (siemenet ja siemenkodat poistettuna)
  • ripaus vaniljajauhetta

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Verkkokaupassa nyt uusin Vitamix Ascent 3500i ja Klarna maksutavat! Piilota tämä ilmoitus

Sitruunaruohoöljyssä paistetut tiikeriravunpyrstöt ja wasabikastike © Hanna StoltMaa-artisokkakeitto © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje