Mantelimanna

Mantelimanna © Hanna Stolt

Mantelimanna

Mannapuurosta saa ihanaa, pumpulinpehmeää herkkua kun sen tekee mantelimaitoon. Ei sillä, etteikö mannapuuro muutenkin olisi herkkua :) tein eilen mantelimaitoa monsteripuuroa varten ja tänään käytin loput mannapuuron tekoon. Mietin vähän miten mantelimaito reagoi kuumentamiseen, muistaakseni sain sen joskus klimppiintymään kun yritin tehdä kaakaota. Tällä kertaa ei ongelmia ainakaan ollut ja lopputulos oli tavallistakin mannapuuroa samettisempi. Suosittelen lämpimästi mantelimaidon valmistamista itse (helppoa kuin mikä!) sekä sen kokeilemista esim. mannapuurossa ja vaikka chia -vanukkaassa. Namia.

  • 0,5 l mantelimaitoa
  • 3/4 dl täysjyvä mannasuurimoita (luomu)
  • Ripaus Celtic suolaa

Tarjoiluun esim. mustikoita / mansikoita / gojimarjoja / jotain omaa lempparia

Kuumenna mantelimaito kattilassa ja lisää siihen mannasuurimot koko ajan vatkaten. Sekoita mantelimaitoa myös kuumennuksen aikana pohjaa myöten, ihan varmuuden vuoksi. Keittele n. 10 min, kunnes puuro on sopivan paksua. Mausta suolalla. Nauti esim gojimarjojen tai tuoreiden mustikoiden kera.

Mantelimanna © Hanna Stolt

Almond semolina porridge

“Mannapuuro” – semolina porridge is such a traditional dish (mainly for breakfast) in Finland. It’s usually made from wheat based semolina, but also other grain varieties can be used. Rice based semolina is great for a gluten free version and the taste is really close to the original one. Yesterday I made my semolina porridge using almond milk instead of regular milk. I’d made a batch of almond milk for my favorite Monster Porridge and decided to try  it with semolina. The result was wonderful. A silky smooth semolina porridge that tasted great with some blueberries. I warmly recommend making your own almond milk, it’s easy and fast.

  • 0,5 l  (2,1 cups) almond milk
  • 3/4 dl (0,3 cups) whole, organic semolina grains
  • Celtic salt to taste

Serve with e.g. blueberries / strawberries / gojiberries /your own favorite

Heat the almond milk in a saucepan and whisk in semolina. Keep stirring the porridge so it doesn’t burn. Let simmer for ca. 10 min, until you like the consistency. Add salt to taste. Serve with berries or other favorites.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Verkkokaupassa nyt uusin Vitamix Ascent 3500i ja Klarna maksutavat! Piilota tämä ilmoitus

Manteli granola © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje