Insalata di riso

Insalata di riso © Hanna Stolt

Insalata di riso

Tämän salaatin inspiraatio lähti jälleen kirjasta Basta! Riisisalaatti on kirjan mukaan Italiassa vähän niinkuin pyttipannu täällä meillä Suomessa. Siitä on yhtä monta variaatiota kuin on kokkia ja jokaisella on varmaan oma suosikkinsa. Tämä alla oleva ohje on mukaeltu kirjan antaman yhden esimerkkilistan mukaan. Kuten sanottu, riisisalaatista on helppo jokaisen varioida omansa. Tämä riisi-tonnikala salaatti maistui kovasti äitini tekemältä tonnikalasalaatilta ja maku vei minut suoraan lapsuuteen. Pitää ottaa kokeiluun äidin alkuperäinen tonnikalasalaatin ohje tässä jonain päivänä, ihan vertailun vuoksi :)

 • 2 dl täysjyväriisiä > keitä paketin ohjeen mukaan
 • 250 g luomu kirsikkatomaatteja, puolitettuna
 • 2 punaista kevätsipulia varsineen, paloiteltuna
 • 2 prk MSC-sertifioitua tonnikalaa (öljyssä)
 • 3 dl tuoreita herneitä. Tässä oli vähän tekemistä, mutta oli sen arvoista!
 • 3 sellerin vartta paloiteltuna
 • reilu nippu persiljaa hienonnettuna
 • kourallinen vihreitä oliiveja. poista kivet, hienonna.
 • oliiviöljyä
 • punaviinietikkaa
 • suolaa
 • mustapippuria

Lisäksi

 • pari avocadoa tai keitettyä kananmunaa

Keitä riisi suolatussa vedessä. Käytin itse keittämiseen puolikkaan kasvisliemikuution joka on melko voimakkaasti suolattu.

Valmistele vihannekset ja kalat. Sekoita yhteen kaikki muut ainekset paitsi riisi. Lisää riisi vasta lopuksi, jotta voit säännöstellä sopivan määrän salaatin sekaan. Mausta. Öljyä ja viinietikkaa pitää olla riittävästi, ettei salaatti ole kuivaa.

Insalata di riso © Hanna Stolt

Insalata di riso

This Italian style rice salad is soooo delicious! The taste took me instantly back to my childhood as it tastes a lot like the tuna salad my mom used to make when I was a kid. I’ll have to give my mom’s recipe a try some day, just for a fun comparison. I got the idea for this recipe from my new super favorite: Basta! – a cookbook full of amazing italian recipes, collected my three Finnish men. I absolutely love it. According to the book, Insalata di riso is a really traditional food in Italy and every cook has their own recipe and favorite combination.

 • 2 dl (0,8 cups) whole brown rice > cook according to the package instructions
 • 250 g organic cherry tomatos, halved
 • 2 red spring onions with the green parts, sliced and diced
 • 2 cans of MSC certified tuna (in oil)
 • 3 dl (1,3 cups) fresh green peas. It takes a bit of time with fresh peas but the taste’s worth the effort!
 • 3 stalks of celery, sliced
 • big handful of fresh parsley, finely chopped
 • hadful of green olives (pitted, finely chopped)
 • olive oil
 • red wine vinegar
 • salt
 • black pepper

In addition

 • a couple of avocados or boiled eggs

Cook the rice in salted water or use vegetable broth for cooking.

Prepare the veggies and tuna. Mix all ingredients in a bowl except the rice. Finally add the cooked rice little by little, until you have enough rice to your liking. Season with oil and vinegar. Use enough oil and vinegar to make the salad moist – don’t leave it dry!

Eat the salad with some avocados or boiled eggs. It’s delicious, even the following day.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Pasta "gazpacho" ja mozzaerlla di bufala © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje