Minestrone rosso

Kattilallinen keittoa © Hanna Stolt

Kattilallinen keittoa

Minestrone Rosso © Hanna Stolt

Minestrone Rosso

Meillä oli jääkaapissa aika paljon puolikkaita ja kokonaisia kasviksia jotka olivat jääneet yli jostain muista ruoista. Pohdiskelin mitä niistä tekisi ja avasin uuden suosikkikeittokirjani: Basta! Italialaisen ruokakulttuurin abc (Tammi. Tuominen, Koski ja Kivilahti). Sovelsin vähän ohjetta ja käytin kotoa löytyneitä vihanneksia. Keitosta tuli tosi maukasta! Lisäksi tämä minestrone on todella helppo tapa syödä reilu annos kasviksia :)

 • 2 kevätsipulia varsineen
 • 3 pientä valkosipulinkynttä
 • 3 varsisellerin vartta
 • 3 luomu porkkanaa
 • 1 fenkoli
 • 0,5 kesäkurpitsa
 • 1 luomu munakoiso
 • pari kourallista vihreitä papuja (haricots verts)
 • 7,5 dl vettä
 • 1 tlk tomaattimurskaa
 • 100 g pientä pastaa
 • 1 tlk valkoisia papuja
 • oliiviöljyä
 • suolaa ja mustapippuria

Pilko kasvikset. Freesaa kattilassa sipuli, valkosipuli, selleri, porkkana ja fenkoli. Lisää vesi ja tomaattimurska ja anna kiehua matalalla lämmöllä 45 min. Lisää kesäkurpitsa ja pasta ja anna kiehua vielä 15 min. Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Paista pilkottu munakoiso vihannesten kiehuessa. Paistoin munakoison ja vihreät pavut oliiviöljyssä pannulla ja jätin odottelemaan omaa vuoroaan. Käytin kahta eri pannua, mutta todennäköisesti menisi hyvin jos aloittaisi munakoison paistamisen hieman aiemmin ja lisäisi pavut sitten sekaan. Näin pavuista jää kivan rapeita.

Valuta vesi pois pavuista ja lisää ne keittoon munakoison kera. Mausta. Tarkista maku.

Ota pois levyltä ja anna seistä tunti, mielellään hieman pidempäänkin. Kiehauta ja tarjoile oliiviöljyn, parmesaanin ja maalaisleivän kera.

Kattilallinen keittoa © Hanna Stolt

Soup’s ready!

Minestrone Rosso © Hanna Stolt

Minestrone Rosso

We had a lot of veggie leftovers in our fridge. I was wondering what to do with all of them when I noticed my new favorite cook book Basta! Italialaisen ruokakulttuurin abc (Tammi. Tuominen, Koski ja Kivilahti. It’s a Finnish cook book on italian cuisine). I made my version of the recipe and used most of the veggies we had. This is such a delicious soup! In addition it’s a really easy and tasty way to eat lots of veggies :)

 • 2 spring onions with green parts
 • 3 small garlic cloves
 • 3 celery stalks
 • 3 organic carrots
 • 1 fennel
 • 0,5 zucchini
 • 1 organic eggplant
 • a couple of handfuls of green beans (haricots verts)
 • 7,5 dl (3,2 cups) water
 • 1 can of crushed tomatos
 • 100 g small pasta
 • 1 can of white beans
 • olive oil
 • salt and black pepper

Chop the vegetables. Sauté the onion, garlic, celery, carrot and fennel. Add the water and tomato puree and let simmer at low heat for 45 minutes. Add zucchini and pasta and let simmer for another 15 min. If necessary, add a little water.

Fry the chopped eggplant while the other vegetables are boiling. I used two separate pans, but it would probably go just as well if you use just one pan and start frying the eggplant a little earlier, and would then add the beans half way through. This is a nice way to get really good, crunchy green beans.

Drain the water from the beans and add them and eggplant to the soup. Season. Check the taste.

Take the soup from the heat and let stand for an hour, preferably a little longer. Bring to a boil and serve with olive oil, parmesan and country-style bread.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Mozzarellasalaatti © Hanna StoltKarviaissose © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje