Papu-tomaattipastakastike

Papu-tomaattipastakastike © Hanna Stolt

Papu-tomaattipastakastike

Minun on pitkän aikaa tehnyt mieli kidneypapuja ja tänään päätin sitten ottaa härkää sarvista, tai papua purkista ja tein tällaisen simppelin pastakastikkeen. Ihan maukas kastike pastan kera. Jauhelihaa on 500 g koska otin käyttöön puolikkaan meidän Bosgårdin luomu jauhelihapaketista joka on aina n. 1 kg, mutta tämä kastike toimii ihan hyvin myös perinteisellä 400 g jauhelihapläjäyksellä.

  • 500 g luomu jauhelihaa
  • 2 punasipulia (myös tavalliset ok, meillä vain sattui olemaan punaisia)
  • 1 tlk luomu tomaattimurskaa
  • 2 tuoretta tomaattia
  • karhunlaukkaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pkt Go green kidneypapuja (valmiita syötäväksi)
  • mustapippuria
  • yrttejä (esim. provencale-sekoitus, persilja, kirveli…)
  • suolaa

Paista jauhelihat pannulla kypsäksi (voissa). Lisää sekaan pilkottu sipuli sekä hienonnettu valkosipuli. Paista vielä hetki ja lisää tarvittaessa voita tai esim. oliiviöljyä. Lisää sekaan tomaattimurska. Tässä vaiheessa voit laittaa pastaveden kiehumaan.

Mausta kastike kuivatulla karhunlaukalla, mustapippurilla ja yrteillä. Oman maun mukaan voi myös lisätä suolaa. Lisää sitten sekaan kidneypavut ja pilkotut tomaatit. Huuhdo ne juoksevan veden alla ennen kuin lisäät kastikkeen sekaan.

Kun pasta on kypsää, pitäisi kastikkeenkin olla juuri sopivaa. Kastiketta voi sinänsä keittää vaikka miten pitkään ja lisäillä välillä vettä jos tuntuu että tulee liian paksua. Kidneypavut kannattaa lisätä ihan loppuvaiheilla, etteivät muussaannu.

Ripottele valmiin pasta-annoksen päälle vielä hieman karhunlaukkaa.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Täytetyt paprikatMozzarellasalaatti © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje