Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat

Värikkäät paprikat

Värikkäät paprikat

Hiljattain tekemieni täytettyjen kesäkurpitsojen jäljiltä jäi hinku tehdä täytettyjä paprikoita. Kun postilaatikkoon kolahti uusin Elle mat & vin (aug-sept, Nr 6, 2013) ja sieltä löytyi myös hyvän kuuloinen täytettyjen paprikoiden ohje, oli tämän päivän menu päätetty. Ei muuta kuin paketti jauhelihaa sulamaan (ostimme hiljattain Bosgårdilta 16 kg luomu Charolais-lihaa joista suurin osa on nyt pakkasessa valmiina käytettäväksi ja osa vielä raakakypsymässä jääkaapin puolella) ja pienen pieni ostoslista kauppaan. Alla oleva ohje on oma versioni Elle mat & vin -lehden ohjeesta.

6 täytettyä paprikaa

 • 3  punaista kevästipulia varsineen (hienonna sipuliosa, pilko varret. Säästä osa varsipaloista koristeluun)
 • 3 valkosipulin kynttä (hienonna)
 • 1,5 punaista chiliä (poista siemenet, hienonna)
 • voita
 • n. 400 g luomu jauhelihaa
 • 1 prk tomaattimurskaa
 • (suolaa)
 • mustapippuria
 • provencale-mausteseosta
 • 3 dl täysjyväriisiä (keitä valmiiksi kasvisliemikuution kera)
 • 2 pkt (400 g) feta juustoa
 • 6 eri väristä paprikaa
 • parmesania

Kuullota sipulit, valkosipuli ja chili voissa. Lisää sekaan jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää sekaan tomaattimurska ja mausta. Meidän kasvisliemikuutioissa on niin paljon suolaa, etten lisännyt sitä seokseen ollenkaan. Sekoita joukkoon keitetty riisi ja murusta sekaan fetajuusto. Voit jättää hieman koristeluun.

Leikkaa paprikoista lakki irti ja poista siemenet ja siemenkodat. Täytä paprikat täytteellä ja raasta päälle hieman parmesaania. Paista 200°:ssa 10-15 min. Koristele tuoreella fetalla ja kevätsipulin varsipaloilla.

Täytettä jäi hieman yli, muttei paljoa. Ajattelin huomenna kokeilla pitaleivän välissä :)

Täytetyt paprikat

Stuffed bell pepper

Värikkäät paprikat

Colorful bell peppers

I recently made some stuffed zucchinis and ever since I’ve been craving for some stuffed bell peppers. When the latest issue of a Swedish food magazine called Elle mat & vin (aug-sept, Nr 6, 2013) appeared in our mail box and the recipes included stuffed bell peppers, I knew exacly what to cook for dinner :) The recipe below is my version of Elle Mat & Vin’s original one.

6 stuffed bell peppers

 • 3  red spring onions, green parts included (dice and chop. Save some of the green parts for decoration)
 • 3 garlic cloves (finely chopped)
 • 1,5 red chillies (remove seeds, finely chopped)
 • butter
 • ca 400 g grass fed groud beef
 • 1 can of organic crushed tomatos
 • (salt)
 • black pepper
 • provencale seasoning (herbal mix)
 • 3 dl brown rice (cooked in veggie stock)
 • 2 packages (400 g) feta cheese
 • 6 bell peppers in different colors
 • parmesan

Sauté onions, garlic and chillies in butter. Add ground beef and fry until it’s well done. Add crushed tomatos and season. The veggie stock we used was quite salty so I didn’t add any salt at this stage. Add in the cooked rice and feta cheese crumbles. You can leave some feta cheese for decoration.

Cut out the heads of the bell peppers and remove seeds and cores. Stuff them with the filling and grind some parmesan on top. Bake in 200°C (392°F) for 10-15 mins. Decorate with spring onion and feta cheese.

Facebook Comments
Related Posts
Showing 2 comments
 • Memma

  Ah, ihanaa! Kiitos reseptistä & erityisesti tomattimurska lisäyksestä! Kosteat, maukkaat ja mehukkaat täytetyt paprikat ovat totta …

  • Hanna

   Eipä kestä :) Hyvä jos maistuu muillekin!

Vastaa

Lohi & Japani © Hanna StoltPapu-tomaattipastakastike © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje