Täytetyt kesäkurpitsat

Täytetty kesäkurpitsa © Hanna Stolt

Täytetty kesäkurpitsa

Kesäloman keskivaiheilla poikkesimme kotona, eikä jääkaappia viitsinyt täyttää kauheasti kun tiesimme, että pian taas jatketaan reissua. Niinpä hyödynsin paljon sellaista mitä kaapista valmiiksi löytyi, sekä samana päivänä Bosgårdilta ostamaamme tuo-ret-ta luomu Charolais-jauhelihaa. Täytetyt kesäkurpitsat ovat todella helppo tapa käyttää jäljellä olevia sieniä, kasviksia, lihoja, juustoja. Meilkein mitä vaan. Tämä on kai meidän perheen “pizza-ruoka” – Italiassahan pizza on alunperin ollut ruokaa, johon on käytetty kaikki “tähteet” kaapeista. Voit varata näiden täytettyjen kesäkurpitsojen viereen myös 1-2 paprikaa tai isoa sipulia jotka voit myös täyttää, sillä täytettä jää aina väkisinkin hieman yli. Se on myös hyvää sellaisenaan, salaatin kera, leivän päällä…

4:lle:

 • 2 kesäkurpitsaa (luomu kesäkurpitsat ovat usein aika pieniä joten voit käyttää niitä useamman)
 • 400 g Charolais-jauhelihaa
 • 2 esikeitettyä maissintähkää
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 0,5 punainen chilipalko, siemenet poistettu
 • 250 g (1 pkt) Koskenlaskija sipuli-ruohosipulisulatejuustoa
 • Herbamare-yrttisuolaa
 • mustapippuria
 • parmesaania
 • persiljaa

Halkaise kesäkurpitsat ja koverra lusikalla niiden sisus. Hienonna sisus ja laita se johonkin kippoon odottamaan. Paista jauheliha pannulla kypsäksi (voissa tai hyvälaatuisessa öljyssä), lisää silputtu sipuli ja hienonnettu valkosipuli. Paista vielä hetki. Lisää sekaan kesäkurpitsan sisus. Sisuksesta irtoaa jonkin verran nestettä ja se on ihan hyvä. Lisää sekaan hienonnettu chili sekä maissi (irrota maissin palaset tähkistä). Paista vielä hetki. Kun seos on sopivan muhevaa, lisää sekaan Koskenlaskija. Kun juusto on hyvin sulanut joukkoon, tarkista maku ja mausta esim. Herbamare-yrttisuolalla sekä mustapippurilla. Myös tuoreet yrtit ja muut yrttimausteet ovat tässä ihania.

Laita kesäkurpitsat vuokaan leikkuupuoli ylöspäin ja lusikoi täytettä niiden sisään niin paljon kuin haluat. Täyte saa jäädä vähän koholle, tässä versiossa se ei valu vuoan pohjalle.

Raasta päälle hieman parmesaania ja paista 200° uunissa n. 20 min. Kesäkurpitsan pitäisi olla aika al dente tässä vaiheessa – ei liian pehmeää. Ripottele päälle tuoretta persiljaa ennen tarjoilua.

Täytetty kesäkurpitsa © Hanna Stolt

Filled Zucchinis

During our summer holiday we came home for a couple of days. Knowing that we’d soon be off again, I didn’t want to buy a lot of food and so I used what ever I found in the kitchen. We’d just bought 15 kg of organic Charolais meat from our local farm Bosgård, so I was happy to use some of the ground beef for this dish as well.

Filled zucchinis is such an easy dish to make and you can use almost anything for the filling – mushrooms, veggies, meat, cheese.. whatever you have available. This is kind of our pizza. In Italy, pizza has traditionally been the dish where you’d throw all the remaining food.

You can add 1-2 bell peppers or big onions to the recipe if you like. There’s always a little bit of filling left over so you could make a couple of filled bell peppers on the side. The filling’s also good with salad, with bread or you can just eat it as it is :)

for 4 people:

 • 2 zucchinis (organic zucchinis are often smaller so you can use 3 or 4)
 • 400 g Charolais ground beef
 • 2 pre-cooked corncobs
 • 1 onion
 • 2 garlic cloves
 • 0,5 red chili, remove seeds
 • 250 g (1 pkt) Koskenlaskija onion and chive fresh cheese
 • Herbamare herbal salt (or your favorite herbs + salt)
 • black pepper
 • parmesan
 • parsley

Cut the zucchinis in half and scoop out the pulp. Mash the pulp and put it into a bowl.

Fry the ground beef in a frying pan (use some butter or good quality oil) until it’s done. Add chopped onion and finely chopped garlic and fry a little bit more.  Add zucchini pulp.  Then add finely chopped chili and corn. Fry some more :)

When the filling is nicely done and you like the texture, add in the fresh cheese. Mix well, until the filling is even, check the taste and season with e.g. herbal salt and black pepper. Fresh herbs are also lovely with this!

Put the zucchini halves into a oven-proof dish and fill them with the filling. Grate some parmesan on top and bake in a 200°C (392°F) oven for about 20 mins. The zucchinis should be al dente, not too soft. Garnish with fresh parsley before serving.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Caprese-salaatti, lampaan sisäfile ja adjika © Hanna StoltKarviaisrelissi © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje