Bosgårdin delin, BBQ:n ja kahvilan avajaiset

Bosgårdin kahvila, deli sekä BBQ

Bosgårdin kahvila, deli sekä BBQ

Kävimme eilen tutustumassa Bosgårdin uuteen deliin, BBQ:n ja kahvilaan joiden avajaisia eilen vietettiin. Heti pihaan ajaessa silmiin osui tuttu näky viime käynniltä: mieletön savustusmasiina, tai kuten itse härveliä kutsuvat, BBQ-grilli. Siellä oli pihalla kodikkaasti tuo aivan erityinen BBQ-grilli tulilla ja asiakkaat saivat käydä keräämässä sieltä grillin antimia nautittavaksi. Meillä oli niin vähän aikaa, ettemme itse ehtineet grillin antimista nauttia, näytti ja tuoksui kyllä superhyvältä. Myymälän edustalla oli pieni soma terassi ja sisällä odotti raikas ja tyylikkäästi kotimainen kahvila myymälöineen. Kaikki terassin paikat oli jo varattu ja ihmisiä lappasi sisään ja ulos hyvää vauhtia. Sana avajaisista oli selvästi kiirinyt.

"Grillipömpeli"

“Grillihärveli”

Omistajat itse olivat mielestäni turhankin itsekriittisiä ensimmäisen päivän sujumisesta kun vaihdoimme pari sanaa lähtiessä, me olimme puolestamme todella tyytyväisiä kokemukseen. Putiikki oli siisti ja lihavalikoima tietenkin erinomainen. Myymälässä on siis tarjolla tilan omaa luomulihaa eri muodoissa sekä joitain muita lähituotteita sekä luomutuotteita. Pääpaino on kuitenkin selkeästi omissa lihatuotteissa, mikä varmasti on myös järkevää ottaen huomioon, ettei myymälä nyt aivan kauppakadun varressa sijaitse. Jotain pientä sekaannusta oli tiskin takana, mutta missäpä kahvilassa tai ravintolassa ei ensimmäisenä päivänä olisi. Minusta tuo oli ainakin meidän käyntimme aikana hyvin mallikas päivä. Itse olen aika tarkkana kahviloiden siisteydestä ja siitä voi kyllä jakaa kiitosta Bosgårdille jo ensimmäiseltäkin päivältä. Paikka oli tip top kunnossa alusta loppuun vaikka ihmisiä tuli ja meni hyvään tahtiin.

Lihatiskiä delissä

Lihatiskiä delissä

Maistelimme siis myös hieman kahvilan tarjontaa ja Kalle pääsi maistelemaan Bosgårdin lihatuotteita. Kahvilan puolella varsinkin lohipiiras jonka itse valitsin oli todella maukas, Kalle taisi ottaa munkin ja kahvin. Perushyvä setti sekin ilmeisesti. Lapsia oli ajateltu ja keskeltä kahvilaa löytyi pieni pöytä piirustusvälineineen. Minusta oli kiva, ettei lapsien paikkaa oltu piilotettu johonkin pieneen pimeään kulmaan.

Kahvila

Kahvila

Kaiken kaikkiaan siis oikein positiivinen kokemus ja tulemme vierailemaan tilalla useamminkin. Aiemman hankkimamme lihaerän perusteella voin todeta, että liha on todella hyvää ja arvotan sitä miten paljon tilalla satsataan luomuun ja miten eläimiä siellä kohdellaan hyvin. (Tilalla voi myös itse käydä katsomassa miten karjaa hoidetaan.) Tälläkin kertaa hankimme hyvän paketin lihaa heti kulutettavaksi sekä pakkaseen.

Deli ja kahvila ovat avoinna joka päivä 11-18 ainakin toistaiseksi. Matkaa tilalle on Porvoon vanhasta kaupungista 15 min joten ei pahan matkan takana. Suosittelen poikkeamaan. BBQ on auki toistaiseksi keskiviikkoisin ja lauantaisin – kuulemma kysynnän mukaan voidaan myös lisätä päiviä, mutta näin ainakin nyt alkuun. Kannattaa tarkista heidän kotisivuilta tämän hetken tilanne. Uutisia päivitetään suht ahkeraan.

Muuta valikoimaa delissä

Muuta valikoimaa delissä

Otimme viime reissulla mukaan Bosgårdin makkaroita, jauhelihaa ja metwurstia. On hyvä tunne kun tietää, että lehmät kasvatetaan tilalla vastuuntuntoisesti ja niistä pidetään hyvää huolta. Lisäksi on kiva tietää, että rahat jotka lihasta maksamme, menevät tilan pitäjille, eivätkä välikäsille. Erityisen kivaa on, että liha on tuoretta.

En ole saanut Bosgårdilta minkään laisia lahjoituksia tai pyyntöjä tämän kirjoituksen tekemiseen. Kaikki mielipiteet ovat omiani enkä ole vastaanottanut tästä korvausta. Ei siis mikään maksettu mainos vaan aidosti positiiviset kokemukset :) Kuvissa delissä ja kahvilassa on tyhjän näköistä, mikä ei ihan vastaa todellisuutta. Valitsin tarkkaan kuvaushetkeni niin, että mahdollisimman vähän ihmisiä joutuisi kuvaan ettei kukaan sitten tahtomattaan joudu nettiin ruokablogin sivuille. 

lisätietoja: www.bosgard.com

Facebook Comments
Related Posts
Showing 2 comments
 • Taru

  Hei Hanna,

  paikka on yhä vielä vierailun arvoinen.

  Kävin tutustumassa siihen muutama viikko sitten ja tulen varmaankin käymään siellä useasti.

  Minulla särähti vain korvissa (tai tässä lukiessani pitäisi kai sanoa silmissäni) jutussasi kirjoittamasi kohta, että on kiva, että lihasta maksamanne raha menee tilallisille eikä välikäsille.

  Minä en tosin ole “välikäsi” mutta mielelläni maksaisin henkilölle/yritykselle osuutensa siitä, jos hän ottaisi potentiaalisen tuotteeni välitettäväkseen/myytäväkseen.

  Näinhän myös tälläkin tilalla toimitaan, sillä onhan Delissä myytävänä myös muiden tuottajien tuotteita kuin omia lihatuotteita (kirjoitat, että oli myös lähituotteita ja muita luomutuotteita. Ja kuvassa näkyy Ben & Jerrys’n jäätelöt…).

  Ystävällisin syysterveisin

  • Hanna

   Hei Taru,
   Ihan hyvä pointti :) En varmasti ajatellut asiaa ihan noin kirjaimellisesti juttua kirjoittaessani. Tekstini ovat usein ajatustenvirtaa ja olen tässä varmasti ajatellut lähinnä, että on kivempi maksaa lihasta suoran Bosgårgille ennemmin kuin että ostaisin “perusjauhelihaa” K- tai S-ketjun lihatiskiltä. Tuen siis mielelläni vastuullisia pientuottajia (enkä sano, etteivätkö isot voisi olla sitä), se on kaiketi kantava ajatus ostoskäyttäytymisessäni. Tähän kuuluvat siis myös yritykset jotka tuovat muiden tuotteita esille/ostettavaksi, aivan kuten mainitsitkin.

Vastaa

Verkkokaupassa nyt uusin Vitamix Ascent 3500i ja Klarna maksutavat! Piilota tämä ilmoitus

Rahkasämpylät © Hanna StoltKeväisempi liha-makaronilaatikko © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje