Silakkarullat

Silakkarullat © Hanna Stolt

Silakkarullat ennen kermaa

Valmiit silakkarullat © Hanna Stolt

Valmiit silakkarullat

Tämä ohje on suoraan lapsuudestani. En nuorempana osannut arvostaa silakkarullia, mutta olen vanhemmiten herännyt ruoan nerokkuuteen. Silakka on edullista. Lisäksi terveyden kannalta on varsin positiivista se, että kalan voi syödä hiuksen hienoine ruotoineen joita aina jää vähän perkaamisen jälkeen. Kalanruodot tarjoavat erinomaisen kalsiumin lähteen. Kiireisen äidin kannalta on myös kiva, että ruoka on helppo ja nopea tehdä. Silakkarullien lisukkeeksi sopii minusta erinomaisesti höyrytetyt perunat. Höyrytän perunat kuorineen jolloin niihin jää mahdollisimman paljon ravintoaineita. Tämä on myös jotenkin äärettömän helppo tapa valmistaa perunaa! Nopea pesu ja höyrykattilaan. Voiko olla helpompaa?

Silakkarullat

2:lle (ja puolelle)

Ainekset

  • 400 – 450 g silakkafileitä (tai perkaamistaitoisille: silakoita)
  • paprikajauhetta
  • 1 reilu ruukku tuoretta tilliä
  • 1 punainen paprika
  • 2 dl kermaa
  • mustapippuria
  • (suolaa)

Valmistus

Hienonna paprika ja tilli ihan hienoksi. Itse surautan ne Vitamixilla lähes tahnamaiseksi tai sitten silppua käsin mahdollisimman pieneksi. Lado silakkafileet mahapuoli päällepäin pöydälle tai muulle alustalle. Ripottele fileiden päälle ohuelti paprikajauhetta. Jaa sitten paprika- ja tillisilppu kalojen päälle. Rullaa kalat ja asettele ne vuokaan joko kuten kuvassa tai pystyyn. Kaada kerma vuokaan rullien päälle ja rouhi päälle hieman mustapippuria. Voit halutessasi maustaa myös kevyesti suolalla. Äitini taitaa käyttää tässä suolan sijaan Herbamarea.

Paista 200°:ssa n. 20 min tai kunnes kala on kypsää. Silakkarullat kypsyvät nopeasti koska kalafileet ovat niin pieniä.

Tarjoile keitetyn perunan tai vaikka perunamuusin ja salaatin kera.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Uuniperuna © Hanna StoltRiisi-broilerigratiini © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje