Appelsiini-vadelmasorbetti

 

Appelsiini-vadelmasorbetti © Hanna Stolt

Appelsiini-vadelmasorbetti

Appelsiini-vadelmasmoothiestani innostuneena päätin kokeilla appelsiini-vadelmasorbettia illallisen päätteeksi. Ajattelin tehdä tästä terveysversion ilman sokeria, mutta Kalle ilmoitti heti maistettuuaan, että makeutta se kaipaa. Minusta sorbetti kaipasi myös enemmän makua. Pitää vielä jatkokehitellä. Maut sinänsä olivat aivan kohdillaan – vadelma, appelsiini ja sitruunamelissa sopivat oivasti yhteen! Ehkä ripaus esim. kookossokeria tai muuta matalan glykeemisen indeksin makeuttajaa ja tuplasti enemmän vadelmaa..?

  •  3 luomu appelsiinia kuorittuna
  • 0,5 pkt pakastevadelmia jäisinä
  • muutama sitruunamelissan lehti
  • 0,5 l jäitä

Kaikki ainekset blenderiin ja tasaiseksi massaksi. Vitamixissa on näppärä sauva millä seosta saa survottua teriä kohti turvallisesti – nopeuttaa mukavasti valmistusaikaa. Lisäksi nopeus on muutenkin hyvästä, koneessa on sen verran tehoja, että alkaa nopeasti sulattaa sorbettia jos liian pitkään antaa jauhaa kovilla tehoilla :) Sorbetti on valmista syötäväksi heti. Tämän version hyvä puoli oli, että sitä voi tarjoilla perheen 1,5-vuotiaallekin hyvällä omalla tunnolla.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Appelsiini-vadelmasmoothie © Hanna StoltTäytetyt portobellot © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje