Ankanrinta ja karpalokastike

Ankanrinta ja karpalokastike

Ankanrinta ja karpalokastike

Karamelisoiduista mustajuurista kirjoittaessani viittasinkin jo tähän ankanrinta-ohjeeseen. Äidin pöydässä ollaan taas notkuttu. Meiltä posahti jääkaappi sopivasti muuton alla ja me tyttären kanssa jäimme viettämään vähän pidempää pääsiäislomaa mummulaan. Olisikin kesä niin jaksaisi hakea joka ikisen ruoan suoraan kaupasta tai jostain ravintelista, mutta ei meillä olisi tainnut kummallakaan kestää pää sitä vaatteiden pukemis- ja riisumisruljanssia. No, hyvänä sivuvaikutuksena tässä pidennetyssä lomassa ovat olleet jälleen kerran mummin keitokset. Ankanrinta on vähän haasteellinen saada täydelliseksi, vaikka valmistusohjeet yksinkertaiset ovatkin. Tässä ohjeet ankanrintaan sekä herkulliseen karpalokastikkeeseen sen kera. Älkääkä vaan unohtako niitä taivaallisen hyviä karamelisoituja mustajuuria!

Kastikkeen alkuperäinen ohje löytyi Stockan reseptiarkistoista.

 • 2 ankanrintaa
 • suolaa
 • rosmariinia
Kastike
 • 2 rkl muscovadosokeria
 • 2 dl karpaloita
 • 2 dl kanalientä
 • 1 dl punaviiniä
 • kuorittu porkkana
 • ½ sipulia
 • laakerinlehti
 • muutama mustapippuri
 • ½ dl balsamicoa

Laita muscovadosokeri kattilaan. Lisää karpalot kun sokeri alkaa sulaa. Sekoita ja anna marjojen mehustua.

Lisää kanaliemi, punaviini, kasvikset ja mausteet. Anna liemen kiehua puoli tuntia.

Siivilöi ja keitä kokoon niin, että puolet on jäljellä. Lisää balsamico.

Viillä ankanrinnan rasvakerrokseen ristikko. Älä leikkaa lihaa.

Hiero morttelissa rosmariini ja suola ja ripottele ne linnunlihalle.

Laita ankanrinnat kylmään paistinpannuun. Nosta lämpötilaa ja paista rasvapintaa, kunnes rasvaa on sulanut reippaasti pannulle.

Laita nyt ankanrinnat rapea rasvakerros ylöspäin uunivuokaan.

Kaada marjakastike mukaan ja nosta vuoka 170-asteiseen uuniin.

Paista 15–17 minuuttia. Nosta vuoka uunista, ja kääri ankanrinnat foliopakettiin.

Siivilöi kastike pieneen kasariin, yritä kuoria kaikki mahdollinen rasva pois. Voit tarkentaa makua vielä tilkalla balsamicoa.

Facebook Comments
Related Posts
Showing 3 comments
 • Kaisa

  Kiitos näistä ihastuttavista ankka-resepteistä lisukkeineen!
  Paistoimme ankkaa tämän ohjeen mukaan ja mielestämme se meni jonkin verran ylikypsäksi. Mainitsit kuitenkin että Susan synttäridinnerillä paistoitte ankan roséksi ja meitä kiinnostaisi tietää, mitkä paistoaikanne tuolloin olivat…

  • Hanna

   Hei ja kiitos viestistä sekä linkkauksesta! :) Kävinkin jo vastailemassa teidän blogin puolelle, mutta tässä vielä tiivistelmä. En valitettavasti ole näköjään tallentanut paistoaikoja muistiin Susan synttäridinneriltä. Syy lienee siinä, että paistaja oli Kalle ja minä keskityin seurustelemaan :) Veikkaisin kuitenkin, että Kalle noudatti paisto-ohjeen minimiaikoja ja mitä todennäköisimmin uhrasimme yhden fileistä koekappaleeksi jonka kypsyyttä tarkistimme yksinkertaisesti leikkaamalla siihen viillon. Tämä on melko yleinen metodi meidän keittiössä ;) Juuri tänään oli muuten puhetta, että pitäisi laittaa ankkaa useammin kun se on niin hyvää!

   • Kaisa

    Kiitos vastauksista :) Joo, kokeilemalla ja pienillä uhrauksilla varmasti selviää. Maukkaita tulevaisuuden hetkiä ankan(kin) parissa!

Vastaa

Verso, Helsinki © Hanna StoltKalakeitaan muikut © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje