Rikollisen helppo ja hyvä savulohipasta

Rikollisen helppo ja hyvä savulohipasta © Hanna Stolt

Rikollisen helppo ja hyvä savulohipasta

Siskoni oli kyläilemässä hiljattain ja illalla meille iski nälkä. Päivällistä piti loihtia ja nopeasti joten suuntasimme kauppaan ja nappasimme hyllyltä tuorepastaa, kermaa ja Safu-savulohta. Tuo Safun savulohi on parasta mitä olen maistanut ja se on pakattu juuri passelin kokoisiksi paloiksi. Välillä syön savulohen sellaisenaan, mutta oli se kyllä melkoinen makupala tässä pastakastikkeen muodossakin.

4:lle

  • 2 pkt Safu-savulohta
  • 3-4 dl kermaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • cayennea ripaus
  • 2 pkt tuorepastaa

Laita pastan keitinvesi kuumenemaan. Kaada kerma kattilaan ja kuumenna se. Pilko lohi isohkoiksi paloiksi sekaan. Sen saa helposti murrettua irti nahasta käsin. Kiehauta kerma ja laske sitten lämpöä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella cayennea. Huomaa, että savukala on itsessään aika suolaista joten suolaa ei välttämättä tarvita lainkaan! Maistele ja mausta siis. Kun pastan keitinvesi kiehuu, heitä pasta sekaan ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta on valmista, valuta se ja nosta tarjolle. Lisään mielelläni nokareen voita pastan joukkoon. Nosta pastakastike hellalta ja tarjoile heti valmiin tuorepastan ja salaatin kera.

Facebook Comments
Related Posts
Comments
  • Niinu

    NAM!

Vastaa

Pataattikeitto © Hanna StoltPatisserie Teemu & Markuksen ystävänpäiväkakku © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje