Mehevä banaani-kookosleipä

Mehevä banaani-kookosleipä © Hanna Stolt

Mehevä banaani-kookosleipä

Jokin aika sitten silmiini osui Pinterestissä jatkuvasti banaanileivän ohjeita. Tämä on ilmeisesti ihan perinteinen herkku ameriikanmaalla, mutta minäpä en ollut koskaan moisesta kuullu. Ohje on jauhoton, superhelppo ja mahtava tapa käyttää ne ruskeanpilkulliset ällöbanaanit mitä ei muuten oikein tekisi enää mieli syödä. Tätä banaanileipää syödään kyllä voin kera ja kutsutaan leiväksi, mutta minusta se on enemmänkin kuin pullaa, tai herkullista, mehevää kakkupohjaa. Tästä saisi ihan mahtavan kakkupohjan lasten synttärikakkuun josta ei halua tehdä liian makeaa ja sokerista. Mahtava tarjoiltava myös kahvipöytään kun ei halua tarjota itselleen tai vierailleen sokerisia juttuja. Aluperäinen ohje on My Gutsy -blogista.

 • 2,5 dl kookosjauhoja (ei sama kuin hiutaleet)
 • 3,5 dl (2-3 banaania) hyvin kypsiä banaaneita
 • 4 kananmunaa
 • 6 rkl kookosöljyä tai voita sulana
 • 5 rkl hunajaa
 • muutama tippa steviaa (koko lehdestä uutettua steviauutetta joka on ruskeaa väriltään. ei valkoista jauhetta) (ei pakollinen!)
 • 1/4 tl merisuolaa
 • 1-2 tl kanelia
 • 1/2 tl ruokasoodaa
 • 1 rkl vaniljauutetta
 • (kookoshiutaleita koristeluun)

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Öljyä tai voitele leipävuoka. Muussaa banaanit. Muista valita hyvin kypsiä, laikukkaita banaaneita!

Lisää banaanimössön sekaan hunaja, voi/kookosöljy, vaniljauute, kananmunat ja stevia. Sekoita kunnes seos on tasaista.

Sekoita toisessa kulhossa kookosjauhot, ruokasooda, merisuola sekä kaneli. Lisää tämä seos banaanimössöön ja sekoita taas kunnes seos on juuri kunnolla sekaisin. Kaada taikina sitten leipävuokaan. Voit ripotella päälle kookoshiutaleita koristeeksi jos haluat.

Paista leipää n. 1 tunti 15 min tai kunnes se on saanut kullanruskean sävyn. Ota leipä pois uunista ja anna jäähtyä 15 min vuoassa.

 

Tarjoile ja nauti kunnon voin kera. Nam!

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Vihreä porkkanamehu © Hanna StoltPataattikeitto © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje