Kallen tomaattikeitto mozzarellalla

Kallen tomaattikeitto mozzarellalla © Hanna Stolt

Kallen tomaattikeitto mozzarellalla

Jostain Pinterestin uumenista bongasin tomaattikeiton ohjeen, missä keittoon oli lisätty mozzarellaa. Kuulosti minusta ihan mahtavalta idealta! En viitsinyt ohjetta ottaa ylös, sillä meillä Kalle tekee ihan parhaat tomaattikeitot omasta päästään. Alla yksi ohje jonka olen joskus hänestä saanut puristettua irti. Kallen ruuanlaitto on enemmän fiilistä ja tuntumaa, vähemmän numeroita ja ohjeita. Tällä kertaa lisäsimme pinnalle mozzarellaa, Sven’s Bakeryn täysjyväleivästä tehtyjä krutonkeja sekä paahdettuja pähkinöitä ja siemeniä. Superhyvä keitto!

Tarvitset:

 • Pari sipulia (esim. 2 salottisipulia, 1 tavallinen sipuli)
 • Oliiviöljyä (ja vähän rypsiöljyä)
 • 1 prk paseerattua tomaattia
 • 1 prk murskattua tomaattia
 • pari valkosipulin kynttä
 • 1 pieni prk kookosmaitoa (voit käyttää myös tavallista tai ruokakermaa)
 • n. 5dl vettä (jolla voit huuhtoa loputkin tomaatimurskat purkeista kattilaan)
 • 1 kasvisliemikuutio

Mausteita:

 • Cayennepippuria
 • (Tabascoa pari tippaa)
 • Paprika
 • Mustapippuri
 • Suola
 • Chili
 • Basilika

Pinnalle:

 • mozzarellaa
 • täysjyväleipäkrutonkeja
 • paahdettuja pähkinöitä ja siemeniä

Silppua sipulit ja valkosipuli. Kuullota ne kattilan pohjalla öljyssä (voit sekoittaa oliivi- ja rypsiöljyä jos koet pelkän oliiviöljyn liian hallitsevan makuiseksi) kevyesti. Lisää tomaattimurska ja paseeratut tomaatit kattilaan. Huuhtele purkit vedellä ja lisää vesi kattilaan. Lisää kasviliemikuutio ja mausteet. Voit eri kerroilla painottaa mausteita hieman eri lailla – joskus mexikolaishengessä tabascoinen keitto, toiste enemmän yrttinen, basilikalla (ja muilla yrttimausteilla?) painotettu keitto.  Anna kiehua hiljakseen vartin verran.  Lisää joukkoon kookosmaito. Hauduta hetki tai pari. Keitto on valmista tarjoiltavaksi.

Paahda siemenet ja pähkinät kuumassa pannussa ilman öljyä. Voit halutessasi lisätä niihin hieman suolaa. Ripottele siemeniä keiton pinnalle juuri ennen tarjoamista. Jos valmistat krutonkeja itse, paista ne pienessä öljytilkassa. Esim valkosipulilla maustettu oliiviöljy on huippu hyvä tähän! Siivuta / paloittele mozzarella ja lisää muutama siivu keiton pinnalle juuri ennen tarjoilua. Paahda krutonkeja uunissa hetken, kunnes niistä tulee rapeita ja ripottele viimeiseksi keiton pinnalle.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Jäätelöraati © Ruokakesko OyVihreä porkkanamehu © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje