Vihreä porkkanakeitto

Vihreä porkkanakeitto © Hanna Stolt

Vihreä porkkanakeitto

Tajusin vasta hiljattain mitä mehustamisesta jäävälle pulpille voi tehdä. Minua on harmittanut heittää pois hyvää ruokamatskua, mutten ole keksinyt miten tuota kuivaa vihanneshaketta oikein käyttäisi. Appelsiineja ja hunajaa -blogissa oli ohje vihannesjauheiden tekemiseen. Tästä sain ahaa-elämykseni. Kuivattelin heti seuraavan satsin jämät – porkkanaa ja lehtikaalia ja pistin talteen. Tänään tein aamulla porkkana-pinaattimehua ja säästin siitäkin jääneet pulpit. Lounaaksi tein porkkanakeittoa josta tuli näiden kasvisjauheiden ja tuoreiden pulppien ansiosta vihreää :) Hyvää ja kuiturikasta!

 • 500 g (1 pss) luomu porkkanoita
 • 1 valkosipulinkynsi
 • pulpit kahdesta mehusta (porkkanaa, lehtikaalia ja pinaattia)
 • 0,5 pkt koskenlaskija-juustoa
 • n. 1 dl täysmaitoa
 • ripaus celtic-suolaa
 • mustapippuria
 • provencale-mausteseosta

Kuori porkkanat ja paloittele ne. Keitä porkkanat ja kuorittu valkosipulinkynsi kypsiksi vedessä niin että vesi juuri peittää ne kattilassa. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sekaan koskenlaskijajuusto ja anna sen sulaa. Sekoita keitto tasaiseksi. Lisää tarvittaessa hieman maitoa kunnes keitto on sopivan paksuista omaan makuusi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja provencale-mausteseoksella.

 

Facebook Comments
Related Posts
Comments
 • Jenni

  Pitänee kokeilla, kunhan ehtii. Koska tottahan se on, turha heittää pois periaatteessa syömäkelpoista tavaraa. Jonkin verran meillä voisi upota koirien barffiruokaan, mutta olishan se fiksua syödä itsekin.
  Meidän äidillä on tapana säästää myös marjoja mehustettaessa ainakin osa jäljelle jäävästä marjamössöstä. Vähän karun näköistä se on, mutta ihan hyvää hillon korviketta kotiruokien kanssa. Ainakin kuitua on normihilloa enemmän.

Vastaa

Pikasalaatti © Hanna StoltClipper decaf

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje