Porkkana-kookoskeitto tofulla

Porkkana-kookoskeitto tofulla © Hanna Stolt

Porkkana-kookoskeitto tofulla

Jostain kyltistä bongasin tänään kaupungilla kulkiessani kutakuinkin tämän nimisen keiton – siis porkkana-kookoskeitto tofulla. Tai nämä raaka-aineet siitä kyltistä ainakin jäivät mieleen. Nälkäisenä suuntasin lähikauppaan ja ostin pari pussillista porkkanaa. Tämä keitto syntyy käden käänteessä ja on mielettömän hyvää! Käytän usein Bionan creamed coconut:ia, se on minusta parempaa kuin mikään muu kookosmaito tai -kerma, eikä siinä maksa vedestä. Creamed coconut on pelkkää kookosta. Vaihtoehtoisesti voit käyttää purkin kookosmaitoa, silloin keittoon kannattaa lisätä vähemmän vettä.

  • 1 kg porkkanaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 pkt (200 g) Bionan creamed coconut
  • vettä
  • 1 pkt maustamatonta tofua
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl muskottipähkinää
  • pieni ripaus celtic-suolaa

Kuori porkkanat ja paloittele ne. Laita porkkananpalat kattilaan ja lisää vettä kunnes porkkanat juuri peittyvät. Lisää sekaan yksi kasvisliemikuutio. Keitä porkkanat kypsäksi ja lisää sekaan creamed coconut. Anna kookoksen sulaa joukkoon ja soseuta keitto sitten sauvasekoittimella. Mausta inkiväärillä, muskottipähkinällä ja suolalla. Pilko tofu ja lisää paloina keiton sekaan, sekoita kevyesti ja anna keiton vielä porista hetki. Lisää tarvittaessa vettä jotta saat keitosta sopivan paksua tai ohutta, oman maun mukaan.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Mango Cake PopsMonsteripuuro © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje