Pinaatti-vuohenjuustolasagne

Pinaatti-vuohenjuustolasagne © Hanna Stolt

Pinaatti-vuohenjuustolasagne

Tein meille tänään pitkästä aikaa lasagnea. Olen tykännyt ihan älyttömästi aiemminkin tekemästäni vuohenjuustolasagnesta, jonka ohje löytyi Yhteishyvän ruokalehdestä, mutta nyt tein tällaisen oman version mihin tulee myös pinaattia.

1 lasagnevuoallinen

 • Pinaatti- ja täysjyvälasagnelevyjä (8-12 kpl, riippuen montako kerrosta teet ja vuoan koko jne..)

Tomaattikastike

 • 500 g tomaatteja
 • 2 rkl tomaattisosetta
 • 1 rkl vettä
 • (pieni ripaus sokeria)
 • 1-2 valkosipulinkynttä
 • suolaa ja mustapippuria myllystä
 • kuivattua basilikaa
 • kuivattua rakuunaa
 • provencale-mausteseosta
 • piment d’espelette (chilipaprikajauhetta)
Pinaatti
 • 1 pussillinen / laatikollinen tuoretta pinaattia
Jauheliha
 • 400 g jauhelihaa
 • suolaa ja mustapippuria myllystä
 • cayennepippuria
 • paprikajauhetta
 • chilijauhetta
 • kuivattua basilikaa
 • provencale-mausteseosta
Vuohenjuustokastike
 • 1 prk (150 g) pehmeää vuohenjuustoa
 • 4 dl vispikermaa
Lisäksi
 • 200 g (gouda)juustoraastetta
 • voita jauhelihan paistamiseen ja vuoan voiteluun

Valmista tomaattikastike. Pese ja kuutioi tomaatit. Kuullota hienonnettua valkosipulia voissa hetken aikaa. Lisää joukkoon tomaattisose, vesi ja sokeri. Kuumenna ja sekoita hetken aikaa. Sekoita tomaatit joukkoon ja mausta. Jätä kastike matalalle lämmölle tekeytymään sillä aikaa kun jatkat muiden osien valmistuksen kanssa.

Huuhtele ja ryöppää pinaatti nopeasti kiehuvassa vedessä. Pinaatinlehdistä pitäisi tulla pehmeitä jolloin ne on myös helppo levittää lasagnen väliin.

Kypsennä ja mausta jauheliha pannulla.

Sekoita keskenään vuohenjuusto ja kerma.

Kokoa lasagne voideltuun kulmikkaaseen uunivuokaan. Kaada pohjalle hieman tomaattikastiketta ja peitä pohja lasagnelevyillä tasaisesti. Levitä päälle kerros tomaattikastiketta, jauhelihaa, juustokastiketta ja -raastetta. Peitä kerros tasaisesti lasagnelevyillä. Levitä seuraavaan kerrokseen lasagnelevyjen päälle ohuelti juustokastiketta ja levitä sen päälle puolet ryöpätystä pinaatista. Lisää pinaatin päälle ohuelti juustokastiketta ja ripottele juustoraastetta. Peitä kerros lasagnelevyillä. Jatka sitten taas jauhelihakerroksella (tomaatti-jauheliha-juustokastike-juusto-lasagnelevyt) ja sitten toinen pinaattikerros johon käytät loput pinaatista. Tee vielä yksi jauhelihakerros. Peitä jauhelihakerros lasagnelevyillä, valuta kerroksen päälle loput juustokastikkeesta ja peitä reilulla kerroksella juustoraastetta. Voit koristella parilla tomaatin ja vuohenjuuston siivulla jos haluat.

Kypsennä 175 °C uunissa n. 50 min. Nosta lasagne uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä n. 15 min.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Tahinikastike ja vihannestikut | Gurmee.netAvocadopasta © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje