Mummin jauhelihakastike

Mummin jauhelihakastike © Hanna Stolt

Mummin jauhelihakastike

Tämä ohje on suoraan minun lapsuudesta ja ensimmäisiä, jos ei Ensimmäinen pääruoka jonka koskaan olen oppinut tekemään. Ohjetta on helppo skaalata isommaksi ja pienemmäksi tarpeen mukaan. Tämä on yksinkertainen, mutta tosi maukas ohje! Nauti kastike pastan tai vaikka riisinkin kera. Tämän ohjeen on minun äitini minulle opettanut joten ohje on tätä nykyä “Mummin jauhelihakastike”.

 • 400 g jauhelihaa
 • 1 punainen paprika
 • 2 suolakurkkua / maustekurkkua
 • 1 sipuli
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 2 dl kermaa
 • paprikajauhetta
 • chilijauhetta
 • valkopippuria
 • mustapippuria
 • suolaa tarpeen mukaan
 • voita paistamiseen

Pese ja kuutioi paprika sekä suolakurkut. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista jauheliha kypsäksi pannulla pienen voinokareen kera. Lisää paistetun jauhelihan joukkoon paprika- ja suolakurkkukuutiot sekä sipuli ja valkosipuli. Anna tiristä vielä pieni hetki. Lisää sitten joukkoon kerma. Voit ohentaa kastiketta tarvittaessa pienellä vesitilkalla. Sekaan voisi hyvin sopia myös hieman tomaattimurskaa. Mausta ja maistele ja lisää tarvittaessa suolaa. Suolakurkut kuitenkin ovat jo itsessään melko suolaisia joten kannattaa maistella ennen suolan lisäämistä. Voit antaa kastikkeen keittyä ja maustua miedolla lämmöllä hetken aikaa vielä.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Falafel ja minttujogurtti © Hanna StoltTahinisoosi ja vihannestikut © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje