Mausteinen falafel ja minttujogurtti

Falafel ja minttujogurtti © Hanna Stolt

Falafel ja minttujogurtti

Löysinpä vieläkin yhden ruoan joka on meidän tytön synttäreiltä jäänyt postaamatta. Tämä oli vieläpä yksi omista uusista suosikeistani, nimittäin falafel ja minttujogurtti. Yksinkertainen ruoka jonka voi tehdä lounaaksi tai päivälliseksi.. tai sitten sormiruoaksi kuten me näillä synttäreillä teimme. Laitoin ihan reilusti pinaattia niin että falafelista tuli mahtavan vihreän väristä :) Olen jotenkin aina vierastanut friteeraamista, mutta ei sekään näköjään niin vaikeaa ollut. Friteerauksen jälkeen annoin kookosrasvan hyytyä pannuun ja kaavin sen sitten lastalla biojätteisiin. Helppoa, eikä mene viemärit tukkoon. Ohje löytyi tämäkin Elle mat & vin -lehden numerosta nov-dec nr 8 2012. Tuo on kyllä yksi parhaista ruokalehdistä..

n. 20 kpl

 • 1 prk (400 g) kikherneitä
 • 80 g tuoretta pinaattia (laitoin reilusti enemmän, kokonaisen laatikon, olisiko ollut 120 g?)
 • 1 sipuli hienonnettuna
 • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna (ei haittaa jos lipsahtaa vähän reilumminkin)
 • 1 nippu tuoretta korianteria (ei haittaa jos on reilu nippu)
 • 6 rkl jauhoja
 • 1 tl maustekuminaa (inhoan kuminaa muissa ruoissa järjestäen, mutta tähän tuo sopi!)
 • 1 tl jauhettua korianteria
 • 0,5 tl chilijauhetta
 • 1 tl suolaa
 • friteerausöljyä (käytin kookosrasvaa)
 • 1 nippu tuoretta minttua (saa olla reilusti!)
 • oliiviöljyä
 • 4 rkl maustamatonta jogurttia (minttujogurttia voi hyvin tehdä reilumminkin, käytin turkkilaista jogurttia niin tuli kivan pehmeää)

Huuhdo kikherneet ja anna niiden valua hyvin. Laita herneet sitten yleiskoneeseen ja lisää joukkoon pinaatti, sipuli, valkosipuli, korianteri, jauhot ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja pyörittele massasta pullia. Kuumenna n. 2 cm friteerausöljyä kattilassa tai pannulla ja friteeraa falafelpyöryköitä 5-6 min, kunnes ne saavat kullertavan pinnan.

Sekoita minttu ja öljy tipoittain. Sauvasekoittimella tämän valmistaminen on melkein helpointa. Ripottele öljyä jogurtin sekaan ja pyöräytä jogurttia lusikalla kerran tai pari, niin että jogurtti jää sekaan raidoiksi.  Tarjoile falafel minttujogurtin kera.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Piparkakkusuklaapallot © Hanna StoltMummin jauhelihakastike © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje