Inkivääritee

Inkivääri on mahtava kasvi! Se tekee hyvää niin monella eri tapaa ja sitä voi käyttää monin eri tavoin. Yksi omista suosikeistani on pitkään ollut omena-inkiväärimehu. Puristan omenamehun kotona mehulingolla ja laitan palan inkivääriä sekaan. Mieletön kesäjuoma!

Tänään löysin tämän talven uuden suosikkini: inkivääriteen. Tee oli herkullista (mieheni kyseli epäluuloisena, että onko tämä taas jotain hippijuomaa, mutta yllättyi positiivisesti ja tilasi inkivääriteetä pöytään toistekin) ja helppo valmistaa. Löysin ohjeet inkivääriteen tekoon blogista One Good Thing by Jillee. Samasta artikkelista löydät monta muuta mahtavaa käyttötapaa inkiväärille.

ginger tea | Gurmee.net

Inkivääritee

  • 7 dl vettä
  • peukalon kokoinen pala inkivääriä

Valmistus

Pese inkiväärinpala kylmässä vedessä ja siivuta se ovaaleiksi. Lisää siivut kiehuvaan veteen ja anna porista 30-90 min. Mitä pidempään keität, sitä vahvempaa teestä tulee.

Tein itse niin, että kiehautin veden vedenkeittimessä. Laitoin inkiväärinpalat teepannun sihtiosaan ja kaadoin kiehuvan veden pannuun. Nostin pannun sitten fonduekattilan sille lämmitysritilälle ja pari tuikkua alle. Näin tee sai kaikessa rauhassa tekeytyä n. 45 min ennen kuin aloimme maistella. Tämän voi kuitenkin ihan yhtä hyvin valmistaa suoraan kattilassa esimerkiksi. Itselleni tuo teepannussa hauduttelu on itsessään jo puoli terapiaa ja teenautintoa :)

Kun nautit inkivääriteen hunajan kera, saat inkiväärin hyödyt paremmin kehoosi – hunaja vahvistaa usein yrttien toimintaa kehossamme. Lisätehojen lisäksi tee maistuu ihanalta hunajalla makeutettuna!

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Lohikeitto © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje