Pancetta-filotaikinapiiraat

Pancetta-filotaikinapiiraat © Hanna Stolt

Pancetta-filotaikinapiiraat

Nämä pancetta-filotaikinapiiraat maistuivat suorastaan karamellisoiduilta. Todella simppelit raaka-aineet (joskin pancettaa joiduin etsiskelemään kaupan hyllyiltä pitkään) ja nätit piiraat. Tämäkin ohje on vuoden parhaasta lehdestä Elle mat & vin (Nov-Dec  nr 8 2012) joka on pullollaan juuri juhliin sopivia ohjeita! Onneksi minulla oli sisko apuna näitä kaikkia herkkuja vääntämässä, meni taas aikataulut aika sille hilkulle :) Saatiimpa taas kuitenkin pöytä notkumaan kaikenlaisia herkkuja ja ruokaa oli juuri sopivasti! Muita synttäripöydästä löytyneitä herkkuja olivat jo aiemmin postatut Viikuna-vuohenjuustohattuset sekä Rapucrostinit.

24 kpl

 • 70 g pancettaa tai pekonia kuutioituna
 • 4 salaattisipulia hienonnettuna
 • 4 kananmunaa vispattuna
 • 25 g parmesanraastetta
 • suolaa ja mustapippuria
 • 25 g voita sulatettuna
 • 3-4 arkkia filotaikinaa (jokainen arkki 8:ksi neliöksi leikattuina)

Lämmitä uuni 190°:een. Paista pancetta rapeaksi paistinpannulla. Et tarvitse paistamiseen rasvaa, sillä liha on itsessään rasvaista. Nosta pancetta talouspaperin päälle kuivumaan. Paista sipuli pehmeäksi pancettarasvassa. Laita sitten pancetta ja sipuli kulhoon ja sekoita niiden joukkoon kananmunat ja parmesanraaste. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin.

Voitele 24 muffinivuoan reikää voisulalla. Laita 3-4 palaa filotaikinaa limittäin vuokiin, voitele voisulalla ja paina vuoan reunoja vasten. Täytä taikinalla ja paista 15-20 min kunnes piiraat ovat kullanruskeita ja täyte on hyytynyt.

Facebook Comments
Related Posts
Showing 2 comments
 • Maija

  Tämä herkku on kyllä niiiiiin minun makuuni! Rakastan suolasia suupaloja. :)

  • Hanna

   Tää oli ihana! Yllätyin karamelisoidun sipulin mausta. Joku luuli näitä sienipiiraiksi. Todella maukkaita ja simppelit raaka-aineet :)

Vastaa

Aamun kännistys © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje