Viikuna-vuohenjuustohattuset

Viikuna-vuohenjuustohattuset © Hanna Stolt

Viikuna-vuohenjuustohattuset

Tämä ohje löytyi monen muun ihanan uuden tuttavuuden tavoin viimeisimmästä Elle mat & vin -lehdestä (nov-dec, nr 8 2012). Nämä on helppo valmistaa ja näyttävät upeilta. Tarjoilimme viikuna-vuohenjuustohattusemme korkealaatuisen balsamicon tai hunajan kera. Nam! Viikunoita kannattaa varata muutama ylimääräinen siltä varalta, että joukosta löytyy pari huonoa.

16 kpl

 • 1 iso arkki voitaikinaa
 • 1 kananmuna vispattuna
 • 100 g vuohenjuustoa (ohut pötkö)
 • 4 tuoretta viikunaa (jaa viikunat neljään lohkoon)

Lämmitä uuni 200°:een. Leikkaa taikinasta pyöreällä muotilla tai vaikka juomalasilla sopivan kokoisia palasia (suunilleen ø 4 cm) ja asettele lätyt leivinpaperin päälle pellille. Voitele vatkatulla kananmunalla ja laita siivu vuohenjuustoa päälle. Paina viikunalohko vuohenjuuston päälle. Paista uunissa 15-20 min, kunnes viikuna-vuohenjuustohattuset ovat saaneet kauniin kullankeltaisen sävyn ja ovat rapeita ja lehteviä.

Facebook Comments
Related Posts
Showing 3 comments
 • Maria

  Ihanaa, kiitos tästä ohjeesta! :)

  Tänään juurikin pähkäilin ensi sunnuntain sukulaisjoulukahvitteluille näitä ns. suolaisia jouluisia tarjottavia. Näitä teen ehdottomasti! Kaunis kiitos <3

  • Hanna

   Eipä kestä! Nämä oli minustakin aivan ihania :) Kauniita ja maku osui täydellä kympillä minun makuhermooni. Herkullista sukulaiskahvittelua!

 • uusi lukija

  Kiitos reseptistä! Kokeilin näitä tänään, mutta laitoin viikunan tilalle päärynän viipaleen (uunin jälkeen) kun lähikaupassa ei ollut viikunoita, ja tosi nameja tuli niinkin :) Täytyy vielä kokeilla viikunalla, kun löydän niitä jostain :)

Vastaa

Filee Wellington ja olutkastike © Hanna StoltRapucrostinit © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje