Pulla

Kertaus on opintojen äiti. Tämä ohje on kulkenut meidän suvussa pienen ikuisuuden ja on korvaamaton. Voin määrää ei kannata vähentää, se tekee tästä pullataikinasta mahtavan makuisen.

  • 0,5 l täysmaitoa
  • 1 pkt tuorehiivaa
  • 1 kananmuna
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl kardemummaa
  • 2-2,5 dl sokeria
  • 250 g voita
  • vehnäjauhoja
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (huom. jos korvaat hiivan kuivahiivalla, maidon on oltava lämpimämpää!) ja murusta sen joukkoon hiiva. Sekoita hiiva huolellisesti maidon joukkoon. Lisää sen jälkeen kananmuna, suola, kardemumma ja sokeri. Sekoita hyvin.Lisää vehnäjauhoja pikkuhiljaa ja vaivaa ne aina hyvin taikinan joukkoon. Lisää jauhoja kunnes taikina irtoaa hyvin sormista ja kulhon reunoilta. Taikinan vaivauksen loppuvaiheilla lisää pehmeä voi paloina taikinan joukkoon. Lisää loput jauhot kunnes taikina on sopivaa. Anna taikinan nousta kunnolla.
Pullat

Pullat

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Kana-kookoskeitto © Hanna StoltEspresso © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje