Zuppa di lenticchie eli linssikeitto

linssikeitto © Hanna Stolt

Zuppa di lenticchie

Tämä perinteinen linssikeitto on alkuperäismuodossaan ihanasta keittokirjasta Basta! – italialaisen ruokakulttuurin abc (Tammi). Olen muunnellut ohjetta hiukan. Keitto on helppo valmistaa ja sopii aivan mahtavasti kylmeneviin syysiltoihin. Voit tarjota keittoa alkuruokana tai pääruokana.

 • 1 punasipuli
 • 1 iso porkkana
 • 1 varsiselleri
 • 1/4 purjoa
 • 8 kirsikkatomaattia
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 200 g linssejä (värillä ei ole väliä)
 • 1 l kasvislientä
 • lehtiselleriä tai lehtipersiljaa
 • suolaa ja mustapippuria
 • kookosöljyä
 • oliiviöljyä

Pilko kasvikset ja huuhdo linssit. Freesaa kattilassa pienessä määrässä kookosöljyä punasipuli,lisää porkkana, selleri ja purjo. Lisää puolitetut tomaatit, valkosipuli ja lopuksi linssit sekä kasvisliemi. Anna kiehua n. puoli tuntia, kunnes linssit ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta. Tarjoile oliiviöljyn kera.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Banoffee © Hanna StoltPikakahvi ja kookosöljy asemissa © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje