Gluteeniton herkkupannari ja mannapuuro

Herkkupannari © Hanna Stolt

Herkkupannari

Mannapuuro © Hanna Stolt

Mannapuuro

Mainitsinkin jo aiemmin vispipuuropostauksessani tästä löytämästäni riisijauhosta. En ole aiemmin riisijauhoa käyttänyt, mutta nyt olen siitä jotenkin puoliksi innoissani. Monipuolista tavaraa! Olen vispipuuron, mannapuuron ja herkkupannarin lisäksi käyttänyt hienoa riisijauhoa esim. tomaattikeiton sakeuttamiseen. Tämä on näppärää siis jos on kotona pieni lapsi jolle haluaa syöttää samoja ruokia kuin muutkin syövät. Keittoa on hankala lusikoida kovin löysänä joten lisäsin siihen hieman riisijauhoa ja hetkessä siitä sai helposti lusikoitavaa eikä pienestä kahvikuppineuroosistakaan olisi ollut haittaa ;)

Tässä nyt kuitenkin haluaisin keskittyä niin kutsuttuun herkkupannariin ja mannapuuroon. Molemmat ovat gluteenittomia, kiitos riisijauhon. Mannapuuro on ihan hävyttömän helpop ja nopea valmistaa. Nesteen kuumennus, jauhot sekaan ja parissa minuutissa kattilassa on hyvä satsi herkullista, kiiltävää mannapuuroa joka vielä maistuu todella hyvältä!

Herkkupannariin voi sitten taas upottaa ylijääneet mannapuurot tai valmistaa ihan vartavasten oman satsin puuroa. Pannarista tulee kyllä hyvää, mutta oma lempparini pannareissa on kyllä edelleen käyttämäni Kirsti-tädin pannari, joka on siis isäni tädin perintöä. Jos kuitenkin haluaa välttää gluteenia ruokavaliossaan, tämä on erinomainen vaihtoehto.

Ohjeet ovat Farinan riisijauhopakkauksen kyljestä.

“Mannapuuro”

 •  1 l maitoa
 • 1,5 dl karkeita riisijauhoja
 • 0,5 tl suolaa
 • 1 rkl voita

Kuumenna neste, vispaa joukkoon jauhot. Keitä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja voilla. (Voiko olla näin ihanan simppeli ja lyhyt ohje?!)

Herkkupannari

 • 1 satsi mannapuuroa kylmänä
 • 2 kananmunaa
 • 0,5 dl sokeria
 • 1 tl vanilliinisokeria (käytin vaniljaa ja vaniljasokeria)
 • 1 dl täysjyvämaissijauhoja

Sekoita jäähtyneeseen puuroon kananmunat, sokeri, vanilliinisokeri ja täysjyvämaissijauhot. Sekoita hyvin ja kaada voideltuun uunivuokaan. Paista 200°:ssa n. 30 min, kunnes pinta saa kauniin värin.

 

ps. Tuo Farinan riisijauho ei ole ymmärtääkseni täysjyvää (ainakaan sitä ei missään pakkauksen kyljessä mainosteta). Tuo on hieman harmittanut, koska mieluiten käytän täysjyvää. Tänään sitten bongasin kaupan hyllyltä Viljatuotteen täysjyväriisijauhon. Ostin samantien paketin kokeiluun. Kokeiluista varmasti lisää tuonempana, jahka kerkiän.

Facebook Comments
Related Posts
Comments
 • KirsI

  Kiitos gluteeniton ohjeista. Lisääkin mielellään

Vastaa

Terveellinen välipala © Hanna StoltKanaa ja pakastevihanneksia © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje