Terveellinen välipala

Terveellinen välipala © Hanna Stolt

Terveellinen välipala

Terveellisen ruoan valmistamiseen ei tarvitse mennä paljoa aikaa. Meillä oli jääkaapissa tänään valmiiksi keitettynä eiliseltä yli jäänyttä “karppiriisiä” eli vähähiilihydraattista riisiä. Mieluiten tuo riisi saisi kyllä olla täysjyväriisiä / tummaa riisiä, mutta ok näinkin. Jääkaapista löytyi myös valmiiksi hyörytettyä parsakaalia.

Koska syksy tulee ja minä täällä jo palelen, tuntui hyvältä ajatukselta lämmittää suurin osa aineksista. Laitoin tiiviiseen sihvilään pohjalle riisin ja parsat, koska niiden lämpiämiseen menisi eniten aikaa. Päällimmäiseksi pari lehteä lehtikaalia jota ei vielä oltu muuten käsitelty. Lehtikaalin höyryttämiseen menee vain pari minuuttia joten laitoin sen päällimmäiseksi, missä se myös kypsyisi hitaimmin.

Tämä oli todella näppärä tapa samaan aikaan lämmittää valmiiksi kypsennetyt ruuat ja samalla höyryttää lehtikaali. Siihen mennessä kun kaali oli ihanan vihreää ja edelleen rapeaa, oli riisi ja parsakaali myös lämmenneet sopivasti.

Lisäsin lautaselle vielä muutaman kirsikkatomaatin ja puolikkaan avocadon. (Käytin kivellistä puolta kuvausrekvisiittana, mutta oikeasti avocadosta kannattaa aina laittaa talteen se kivellinen puoli jos ei syö kokonaista, sillä kivi estää avocadoa tummumasta jääkaapissa kun hedelmä on jo avattu.)

Siihen päälle sitten loraus hasselpähkinäöljyä ja vähän mustapippuria. Hyvä ja terveellinen välipala.

Tässä vielä ainekset listana:

  • 0,5 avocado
  • puolikas pieni parsakaali
  • pari lehteä lehtikaalia
  • n. 1,5 dl kypsennettyä riisiä
  • muutama kirsikkatomaatti
  • hasselpähkinäöljyä ja mustapippuria tarjoiluun
Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Kallen suppilovahveropiirakka © Hanna StoltHerkkupannari © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje