Kallen suppilovahveropiirakka

Kallen suppilovahveropiirakka © Hanna Stolt

Kallen suppilovahveropiirakka

Kalle teki syksyn parhaan sienipiirakan. Oletin, että ohje olisi vähintään plagioitu jostain keittokirjasta, mutta ei. Omasta päästään taikoi kuulemma. Välillä mietityttää kumman meistä tässä pitäisi oikein ruokabloggailla (Kallella on omien reseptien lisäksi kielioppikin paremmin hallussa kuin allekirjoittaneella ;). No, joka tapauksessa tästä piirakasta tuli superhyvää! Kuten tapana on, ovat mitat sinne päin, sillä maestro ei ruuanlaiton ohessa ehdi pitää kirjaa mitoista ja minä olen sitten parhaani mukaan laittanut mittoja kuten olettaisin niiden olevan. Näillä aineksilla pääsee kuitenkin jo pitkälle eikä piirakka voi epäonnistua.

Pohja

 • n. 200 g huoneenlämpöistä voita
 • durumvehnäjauhoja
 • spelttihiutaleita
 • kauraleseitä
 • vehnäjauhoja
 • ripaus suolaa

Täyte

 • 1 sipuli
 • 2 salottisipulia
 • pari valkosipulinkynttä
 • n. 1,5 l suppilovahveroita
 • 1 pkt pekonia
 • timjamia
 • meiramia
 • salviaa
 • paprikajauhetta
 • cayennea
 • valkopippuria
 • provencale-maustesekoitusta

Munamaito

 • 2 kananmunaa
 • 1 prk crème fraîchea
 • maitoa
 • ripaus suolaa

Valmista ensin pohja. Aloita hieromalla voihin durumvehnäjauhoja ja spelttihiutaleita kunnes siitä alkaa tulla taikinamaisempaa. Tähän voi mennä jauhoja ja hiutaleita yht. parin desin verran.  Lisää spelttihiutaleita ja kauraleseitä fiiliksen mukaan sekä ripaus suolaa.  Tiedät taikinan olevan sopivan paksua jauhoista ja hiutaleista / leseistä kun se irtoaa taikinakulhon reunoista helposti ja pysyy kiinteänä. Jos taikina alkaa murentua helposti, voit lisätä voita. Ala taputella taikinaa piirakkavuokaan vehnäjauhojen avulla. Lisää jauhoja lisää sitä mukaa kun taikina “imaisee” ne itseensä ja kun samalla taputtelet taikinaa kohti reunoja. Tähän prosessiin voi mennä 1-2 dl vehnäjauhoja.

Seuraavaksi valmistetaan täyte. Kuullota hienonnetut sipulit ja valkosipuli, lisää suppikset ja pieniksi paloiksi leikattu pekoni. Paista kunnes nesteet haihtuneet. Kippaa täyte pohjan päälle.

Lopuksi tehdään munamaito. Sekoita kananmuna, crème fraîche, tilkka maitoa sekä tipaus suolaa. Kaada seos piirakkavuokaan täytteen päälle. Laita koko homma uuniin 200-225°:een n. 30-45 minuutiksi.

(Kuvassa piirakan seurana kevyesti höyrytettyä lehtikaalia)

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Kaurakeksit © Hanna StoltTerveellinen välipala © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje