Kaurakeksit

Kaurakeksit © Hanna Stolt

Kaurakeksit

Tein viime viikolla tällaisia vähän kevyemmin makeutettuja kaurakeksejä Hälsokokbokenin (Ulrika Davidsson, Ica Bokförlag) ohjetta mukaillen.Tein ohjeen pienellä oikotiellä ja minusta lopputulos oli oikein hyvä. Näitä ei tulisi sekoittaa perinteisiin kauralastuihin, mutta ovat siis hyvä, terveellisempi vaihtoehto niille. Ohjeessa ei ole lainkaan sokeria, ainoastaan luontaisena makeuttajana käytettyä hunajaa.

n. 30 kpl

  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 100 g voita
  • 3 rkl maustamatonta jogurttia
  • 2 reilua rkl hunajaa

Lämmitä uuni 175°:een. Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Kuutioi voi ja lisää se seokseen, sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon jogurtti ja hunaja, sekoita taikina jälleen tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa 30 min.

Kauli taikinan. 0,5 cm paksuiseksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Käytä piparkakkumuottia tai vaikka sopivan kokoista lasia ja leikkaa taikinasta 30 pyöreää keksiä. Laita keksit leivinpaperilla vuoratuille pelleille, rei’itä haarukalla ja paista n. 15 min.

Itse en jaksanut nähdä ihan näin paljon vaivaa. Kun sain taikinan sekoitettua tasaiseksi, lusikoin sitä suoraan pellille. Minusta kaurakeksit saavat mielellään olla röpelöpintaisia joten painoin niitä vain hiukan lusikalla lyttyyn. Käytin annosteluun ruokalusikkaa – sillä sai n. 15 keksiä. Ensi kerralla siis lusikoin teelusikalla.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Emotional Freedom Technique | Gurmee.netKallen suppilovahveropiirakka © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje